Kunsexpositie in Galerie 21

Breedenbroek - Galerie 21 aan de Terborgseweg 21 in Breedenbroek heeft van 14 september tot en met 6 oktober een expositie van drie kunstenaars.

Jehad Saoud Schilderijen
Na zijn studie Beeldende kunst aan de universiteit werkte hij als kunstenaar en leraar aan de kunstacademie in Damascus. Zijn inspiratie vindt hij in de oude Syrische beschaving, de mediterrane cultuur en ook in de moderne kunst. Zijn stijl is een mix van klassieke en moderne kunst. Jehad is naar Nederland gekomen toen de oorlog in Syrië begon. Al zijn schilderijen zijn verloren gegaan. In Nederland is hij in 2014 begonnen met nieuwe werken.

Ton van Dijk Bronzen beelden
In 2016 begon hij beelden te maken, voornamelijk in brons en soms in keramiek. Het maken van bronzen beelden kent twee kanten. Het creatieve deel is het boetseren in was, klei of andere materialen. Na het gieten van het brons volgt het ambachtelijke werk, het slijpen, ciseleren, afwerken en uiteindelijk het patineren. Zowel het creatieve als het ambachtelijke deel vormen iedere keer weer een uitdaging om tot een goed einde te brengen.

Rose Blokhuis Sieraden
Rose Blokhuis is sieradenontwerper en goudsmid. In 2017 startte ze haar eigen label August Elizabeth. Haar voorliefde voor natuur is vaak terug te zien in haar werk, wat zich laat kenmerken door eenvoud, verfijning en vakmanschap, waarbij duurzaamheid centraal staat.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De opening vindt plaats op zaterdag 14 september om 14.00 uur.

www.galerie-21.nl

Meer berichten