Merel Geerdink zingt in de streektaal tijdens Plat Gespöld.
Merel Geerdink zingt in de streektaal tijdens Plat Gespöld. (Foto: PR)

Streektaalfestival met uitreiking Gelderse Kleiroze

Streektaalfestival Plat Gespöld gaat zondagmiddag 15 september opnieuw voor jong in het Ouhrlokaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De Winterswijkse Merel Geerdink, succesvol deelneemster aan Voice Kids 2019, zingt onder andere liedjes van de Aaltense zangeres en songwriter Sandra Vanreys in het Winterswijks dialect, duo Tom Eekhuis en Joël Berends zingt Normaal-liedjes en liedjeszanger Dick van Altena uit de Betuwe brengt ballads in zijn streektaal.

Regio - Tijdens Plat Gespöld wordt de Gelderse Kleiroze, de belangrijkste Oost-Gelderse muziekprijs voor een haevig liedje in de streektaal, uitgereikt. Een vakjury bestaande uit acht radiomakers uit de Achterhoek en Liemers heeft de oogst van uitgebrachte streektaalliedjes tussen juni 2018 en mei 2019 beoordeeld en selecteerde zestien nummers, waaruit er drie zijn genomineerd voor de Gelderse Kleiroze 2019. De juweeltjes, die opgaan voor dit eervolle ‘scholderklöpken’ zijn de liedjes Wankel evenwicht van Edwin E(bbers), Heimwee van de Knunnekes Tröntjes Band en Memento Mori van Jan Wilm Tolkamp.

Publieksjury
De genomineerden treden zondagmiddag 15 september op tijdens Plat Gespöld, waarna het publiek uiteindelijk beslist wie de Gelders Kleiroze mee naar huis mag nemen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek en het Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers.

Streektaalfestival Plat Gespöld begint zondag 15 september om 15:00 uur in het Ouhrlokaal bij de DRU Cultuurfabriek. Adres: Hutteweg 24, 7071 BV Ulft.

Kaarten à 10 euro zijn online verkrijgbaar via www.drucultuurfabriek.nl, telefonisch te bestellen via 0315-714358 of zolang de voorraad strekt aan de kassa zondag 15 september. Zaal open: 14:30 uur

Meer berichten