Productielijn voor FISSIC coating
Productielijn voor FISSIC coating (Foto: Beele Engineering )

Met FISSIC bouwt Beele Engineering in Sealing Valley verder aan de toekomst

Slechts enkele maanden na de ingebruikname van de eerste machines in Sealing Valley in Aalten is nu een volledig nieuwe meng- en afvullijn in gebruik genomen. De lijn is speciaal ontwikkeld voor één van Beele Engineering’s meest recente ontwikkelingen: FISSIC coating.

FISSIC coating
FISSIC is een nieuwe, hoogwaardige coating die een hoge mate van brandwerendheid biedt en kan worden toegepast als thermische beveiliging van kabel- en buisdoorvoeringen. Er is tevens een uitvoering leverbaar met een lagere dichtheid voor verbeterde isolatie-eigenschappen.

Nieuwe afvul- en menglijn
De nieuwe afvul- en menglijn heeft een productiecapaciteit van zo’n 2.500 - 2.750 liter per batch. Op de machine worden standaard blikken met een inhoud van 15 liter afgevuld. Andere hoeveelheden zijn op aanvraag leverbaar.

Succesvolle tests op vlamverspreidingskarakteristieken en toxiciteit onderstrepen de hoge kwaliteit van FISSIC coating. Bureau Veritas heeft voor de coating het MED certificaat 39278/A0 EC afgegeven en onderzoek door KIWA Nederland heeft de brandwerendheid en zeewaterbestendigheid aangetoond.

Sealing Valley – volgende fase
Met de start van de FISSIC-productie wordt een volgende stap gezet in de realisatie van Sealing Valley, Beele Engineering’s Center of Excellence voor afdichtingstechnologie. De kick-off vond twee jaar geleden plaats terwijl een halfjaar geleden de eerste productie van start ging. De bouw van andere delen, zoals de kantoor-, trainings-, opleidings- en demonstratieruimten, ligt op schema.

Nu de contouren van een groot deel van de geplande gebouwen zichtbaar zijn en de productiehal al in gebruik is, wordt ook de enorme omvang van het 45.000 m2 campusterrein duidelijk zichtbaar. Maar Sealing Valley wordt niet alleen in omvang indrukwekkend. De afgelopen periode is sterk ingezet op de uitbreiding van samenwerking met andere partijen voor versnelde innovatie op het gebied van brandveiligheid en waterdichtheid.

Meer berichten