Wethouder Ted Kok: "StationsHuis Fatta is een parel voor Aalten".
Wethouder Ted Kok: "StationsHuis Fatta is een parel voor Aalten". (Foto: Leo van der Linde)

StationsHuis Fatta, parel voor Aalten

Aalten - Vrijdag opende StationsHuis Fatta Aalten officieel de deuren, De openingshandeling werd verricht door wethouder Ted Kok door het ophangen van een vlag van het StationsHuis aan de zijgevel van het station Aalten. De wethouder vond het een hele eer dat hij de openingshandeling mocht verrichten. Alle wethouders en ook de burgemeester hadden dit wel gewild, vertelde hij in zijn openingstoespraak.

Het was wethouder Ted Kok die jaren geleden een oproep deed om het station Aalten nieuw leven in te blazen met een maatschappelijk initiatief, Hiermee ging Mariëlla Maglia met vele vrijwilligers voortvarend aan de slag. Wethouder Ted Kok: "het gebouw is een parel voor Aalten". Het stationsgebouw stond 9 jaar lang leeg en zag er met name van binnen verwaarloosd uit. Er moest flink worden schoongemaakt. verbouwd, geverfd en compleet worden ingericht. StationsHuis Fatta wil een functie vervullen voor jongeren en voor mensen, die een eigen plek zoeken om iets te doen voor- en met elkaar. Dit kunnen activiteiten, netwerk-bijeenkomsten, workshops, vieringen, werkzaamheden en creatieve uitingen zijn.

Bij de opening voerde ook oud-wethouder Henk Wiltink het woord. In de periode dat hij wethouder was in de gemeente Aalten, had Mariëlla Maglia contact met hem over de plannen met het stationsgebouw. Sinds een tijd is de oud-wethouder bestuurslid van de Stichting en draagt hij de plannen en ideeën rond het stationsgebouw een warm hart toe. Na de openingshandeling kon men het gebouw van binnen bekijken. Beneden kan men er terecht voor koffie, thee en fris. Op de bovenverdieping zijn er diverse flex-plekken, waar men terecht kan voor bijeenkomsten, maar ook voor ontspanning.

De openingsmiddag werd opgeluisterd met zan en gitaarmuziek door Simplify. DJ Crüpo bracht de stemming erin met zijn draaitafel. Tijdens Monumentendag, zaterdag 14 en zondag 15 september is er volop gelegenheid om het 'pareltje' van Aalten te bekijken.

Tekst en foto's: Leo van der Linde.

Meer berichten