Loes Tieman, voorzitster Stichting Art Aalten, heette burgemeester Anton Stapelkamp en plaatsvervangend Burgemeisterin Elisabeht Kroesen welkom tijdens de opening van SeptemberKunst 2019.
Loes Tieman, voorzitster Stichting Art Aalten, heette burgemeester Anton Stapelkamp en plaatsvervangend Burgemeisterin Elisabeht Kroesen welkom tijdens de opening van SeptemberKunst 2019. (Foto: Leo van der Linde)

Opening SeptemberKunst in Koppelkerk met 55 deelnemers

Bredevoort - Vrijdagavond werd in de Koppelkerk Bredevoort onder grote belangstelling de expositie SeptemberKunst 2019 geopend. Stichting Art Aalten organiseert dit evenement voor de zesde keer. Al eerder in 2015 en 2017 vond de opening in de Koppelkerk plaats. Er doen dit jaar 55 deelnemers mee aan SeptemberKunst.

Zowel professionele kunstenaars als vergevorderde amateurs exposeren in hun eigen atelier, huis of tuin, individueel of samen met meerdere kunstenaars. Zij doen dit verspreid over de hele gemeente Aalten en in Suderwick, net over de grens bij Dinxperlo, op veelal prachtige plekken. In de Koppelkerk is de centrale expositie ingericht. Hier hangt van elke deelnemende kunstenaar werk. Loes Tieman, voorzitster van Stichting Art Aalten, heette iedereen van harte welkom, Burgemeester Anton Stapelkamp vertelde in zijn toespraak dat deze expositie voor de tweede keer grensoverschrijdend is.

Naast de centrale expositie in de Koppelkerk, is er een centrale expositie in Galerie Kö in Bocholt. Burgemeester Stapelkamp: "Kunst kent geen grenzen en is grensoverschrijdend". Vanuit Bocholt was plaatsvervangend Burgemeisterin Elisabeth Kroesen aanwezig. Ze toonde zich verheugd over de grensoverschrijdende Kunstroute.

SeptemberKunst wordt dit jaar gehouden in het weekend van zaterdag en zondag 21/22 en 28/29 september. Buiten de twee weekenden is de expositie in de Koppelkerk ook geopend op donderdag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 3 euro en is geldig voor beide centrale exposities, inclusief een uitgebreid routeboekje. Op de overige locaties is de toegang gratis.

Tekst en foto's: Leo van der Linde

Meer berichten