Kars Vierwind van AZSV wordt gestuurd door oud-Graafschapper Vlatko Lazic terwijl Niek te Veluwe (rechts) en Freek Mulder toezien.
Kars Vierwind van AZSV wordt gestuurd door oud-Graafschapper Vlatko Lazic terwijl Niek te Veluwe (rechts) en Freek Mulder toezien. (Foto: André Wamelink)

AZSV pakt punt in blessuretijd

Aalten - AZSV heeft in blessuretijd een verdiend punt meegenomen uit Utrecht. Op sportpark Wesley Sneijder scoorde Kars Vierwind vanaf de stip de gelijkmaker na een handsbal van Tom de Klein. Daarmee besloot de ploeg van Dave de Jong een slechte wedstrijd met een punt, maar moest het ook genoegen nemen met zeven gele kaarten, waarvan zes wegens praten tegen de scheidsrechter.

Onder het toeziend oog van 134-voudig international Wesley Sneijder begon AZSV zonder Michael Vaags aan het duel tegen het gepromoveerde DHSC in de Utrechtse wijk Ondiep. Vaags bleek in de warming-up toch te veel last te hebben van zijn knie en zijn positie werd ingenomen door Pepijn Lansbergen. Een verdere tegenvaller voor Dave de Jong was het uitvallen van Sjoerd te Boekhorst met een liesblessure halverwege de eerste helft. Marciano van den Berg kwam voor hem in de ploeg.

Het duel tussen DHSC en AZSV kende weinig hoogtepunten en Dave de Jong herkende zijn ploeg bijna niet. Niets van het agressieve spel en inzet van de afgelopen weken was terug te zien in Utrecht. Een vrije trap van Kars Vierwind werd tot corner verwerkt door goalie Tom Buis en dat was een van de weinige hoogtepunten voor de pauze. Zeven minuten voor de pauze kwam AZSV zelfs op achterstand. DHSC speelde veel met lange ballen van achteruit op de snelle spitsen Genaro Snijders en Christian Gandu, die regelmatig van vleugel wisselden. Een van die ballen kwam voor de voeten van Gandu. Deze leverde een voorzet af en al dan niet aangeraakt door een AZSV-er lag de bal opeens achter Jasper te Kolste, 1-0. Even veerde het duel op. Een schot van Niek te Veluwe ging net over en Jasper te Kolste tikte een vrije trap van Berry van 't Land over het doel.

Frustratie
In de rust kwam de van een enkelblessure herstelde Joost Rasing voor Jardell Kruidbos in het veld en AZSV trok het initiatief meer naar zich toe. DHSC beperkte zich tot lange ballen van Berry van 't Land of aanvoerder Rodney Sneijder op de snelle spitsen Snijders en Gandu, maar die konden zaterdagmiddag weinig potten breken. De roodwitten probeerden wel, maar uitten hun frustratie iets te vaak richting scheidsrechter Roeleveld. De leidsman uit Vinkeveen gaf erg makkelijk een gele kaart aan AZSV vanwege praten, terwijl de thuisclub een waarschuwend vingertje te zien kreeg. Ook gaf hij na een uur geel aan Berry van 't Land, die de doorgebroken Joost Rasing aan zijn shirt vasthield. Een rode kaart had in deze situatie ook gekund of misschien wel gemoeten. Nadat Jasper te Kolste en Jonathan Goosen voor de pauze geel zagen, kregen Erwin Nieuwboer en Freek Mulder ook geel te zien na opmerkingen richting de scheids. Vlak voor tijd kreeg Freek Mulder zijn tweede gele kaart nadat Pepijn Lansbergen vanwege vasthouden ook geel zag. De aanvoerder kon inrukken naar de kleedkamer en AZSV moest met tien man verder op jacht naar de gelijkmaker. Een eerste mogelijke handsbal in het strafschopgebied liet Roeleveld nog doorgaan, maar een minuut later wees hij wel naar de stip toen een schot van Marciano van den Berg tegen de arm van Tom de Klein kwam. Kars Vierwind maakte van elf meter geen fout en daarmee kon AZSV toch nog een punt bijschrijven aan het totaal, 1-1.

De Aaltenaren staan nu net als DHSC met zeven punten uit vier duels op de gedeelde vijfde plek in de Hoofdklasse A. Komende dinsdag 24 september speelt AZSV in de eerste ronde van de Achterhoek Cup tegen fusieclub Dinxperlo. De wedstrijd in Dinxperlo begint om 20.00 uur. Volgende week zaterdag komt koploper Sportlust'46 naar Aalten. De gepromoveerde ploeg uit Woerden heeft net als FC Rijnvogels tien punten uit vier duels verzameld. AZSV zal het dan moeten doen zonder Freek Mulder, die automatisch een duel geschorst is na zijn twee gele kaarten.

DHSC-AZSV 1-1 (1-0). 38. 1-0 Christian Gandu.90+3. 1-1 Kars Vierwind (pen).

Scheidsrechter M.A. Roeleveld uit Vinkeveen gaf gele kaarten aan Jasper te Kolste, Erwin Nieuwboer, Jonathan Goosen, Pepijn Lansbergen en assistent Eric Arentsen van AZSV en aan Berry van 't Land van DHSC. Freek Mulder van AZSV kreeg twee keer geel en dus rood.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Pepijn Lansbergen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Kars Vierwind, Niek te Veluwe, Erwin Nieuwboer, Jardell Kruidbos (46. Joost Rasing), Sjoerd te Boekhorst (24. Marciano van den Berg), Fabian Mensah (75. Freek Gesthuizen).

Opstelling DHSC: Thom Buis, Tom de Klein, Vlatko Lazic, Berry van 't Land, Jeffrey Winkelman, Roy Turksma (57. Imad Najah), Rodney Sneijder, Marley Berkvens (83. Mike van Oostrom), Genaro Snijders (89. Jesse Oliekan), Mitch van de Vlist, Christian Gandu.

Meer berichten