Ernst-Jan Heijnen (links) gaf een toelichting bij de bouwtekeningen van de voormalige Knopenfabriek Bredevoort.
Ernst-Jan Heijnen (links) gaf een toelichting bij de bouwtekeningen van de voormalige Knopenfabriek Bredevoort. (Foto: Leo van der Linde)

Ernst-Jan Heijnen geeft toelichting op bouwtekeningen Knopenfabriek in Commissie Cultureel Erfgoed

Aalten - Maandagmiddag gaf Ernst-Jan Heijnen van Heijnen Bouwgroep in de Commissie Cultureel Erfgoed (CCE) een toelichting op de bouwtekeningen van Misterstraat 30 Bredevoort, de voormalige Knopenfabriek.

Vorige week dinsdagavond stemde de gemeenteraad Aalten in overgrote meerderheid voor de plannen betreffende de Knopenfabriek. De instemming van de raad betekent dat het plan Bekendijk-Zuid voortgang kan vinden; behoud van de Knopenfabriek, realisatie van een nieuwe Spar-supermarkt en de realisatie van woningen. In de bouwtekening ziet men onder andere de voormalige kantelen, uit vroeger tijd, aan de voorgevel van het voormalige fabriekspand. Men wil proberen deze weer in de oorspronkelijke staat aan te brengen. Hieraan hangt echter wel een kostenplaatje, Deze kantelen zijn 'optioneel', waar mogelijk wil men deze aanbrengen aan de voorgevel. De sheddaken worden behouden en men gaat kijken of er zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. De winkelruimte van de Spar-supermarkt krijgt een vloeroppervlakte van 425 vierkante meter, Het magazijn een oppervlakte van 140 vierkante meter ruimte, daarnaast komt er een koelcel in de ruimte van de supermarkt. De Commissie Cultureel Erfgoed was zeer geinteresseerd in de ontwikkeling van de plannen.

Tekst en foto's: Leo van der Linde.

Meer berichten