Beheerders Anita en Peter bij de promotiebus
Beheerders Anita en Peter bij de promotiebus (Foto: PR OAB IJzerlo)

IJzerlo Beste Dorpshuis van Gelderland?

IJzerlo - Vrijdag 20 september stond voor ‘t Dorpshuus in IJzerlo in het teken van de verkiezing “ Beste Dorpshuis van Gelderland”. Als een van de zes genomineerden naast de Dorps-/Buurt-huizen uit Arnhem, Renkum, Heerdewaard, Rietmolen en Lochem werd ‘t Dorpshuus in IJzerlo met een bezoek vereerd van de beheerders van de genoemde locaties.

Om tien uur arriveerde het gezelschap per bus met daarin ook de crew van Omroep Gelderland. Na een kopje koffie en een taartje verzorgden de beheerders Anita Kraaijenbrink en Peter Vaags een rondleiding in en om ‘t Dorpshuus. De nieuwe multifunctionele zaal, de beweegtuin en ook de gezellige zithoek met platenhoezenwand vielen erg in de smaak. Het weer zat erg mee en zodoende kon Omroep Gelderland mooie plaatjes schieten van spelende kinderen en senioren op de Jeu de Boulesbaan.

Het gezelschap was vol lof over de accommodatie die hier in de afgelopen jaren met inzet van heel veel vrijwilligers en het IJzerlo’s bedrijfsleven is neergezet. Sfeervol, gezellig en mooi waren veel gehoorde kreten. Er volgde een beoordeling en een puntentoekenning door de beheerders. Deze wordt later bekend gemaakt. Thema’s zijn: Sport en beweging, Toegankelijkheid en Uitstraling. Samen met de beoordeling van de vakjury en het aantal stemmen in de stemweek resulteert dat in een totaalscore.

Op de finaledag, 14 december in het provinciehuis in Arnhem, wordt de winnaar bekend gemaakt. Op maandag 28 oktober worden er opnieuw opnames gemaakt met als insteek Sport en beweging. Gymnastiekvereniging Aktief vervult hierin een prominente rol met o.a turnen, acro en volleybal. Ook schietvereniging “De Grensschutters “ geeft dan acte de présence. De komende maanden staan dan ook in het teken van deze verkiezing en IJzerlo zet zijn beste beentje voor om de titel “ Beste Dorpshuis van Gelderland” en de daarbij behorende cheque van 2500 euro in de wacht te slepen.

Vanaf zondag 20 oktober is er wekelijks een aflevering te zien op TV Gelderland waarin de competitie tussen de Dorps/Buurthuizen is te volgen.

Meer berichten