Um de Meddagpot
Um de Meddagpot (Foto: Dini Veerbeek)

Um de Meddagpot geniet van IJzerlose producten

IJzerlo - Op woensdag 18 september ging Um de Meddagpot weer van start na de zomerstop. Deze keer werd er genoten van een verrassingsmenu met lokale producten.

Zo stond er een courgettesoep als voorgerecht op het menu. Gevolgd door beenham met aardappeltjes uit de oven. Hierbij werden sla, rode kool en snijbonen geserveerd. De snijbonen gingen door de bonenmolen, daar kan geen keukenmachine tegenop. Alle groente kwam uit de groentetuin die door een groep van vrijwilligers gezamenlijk wordt onderhouden. Ook de aardappels en de ham waren van IJzerlose bodem. Met hangop op kwetsencompôte werd de maaltijd besloten.

Er werd smakelijk gegeten, de gasten namen de tijd om van alles wat er op tafel kwam te proeven en te genieten. Een van de deelnemers gaf aan dat ze verrukkelijk had 'gevroten'. Natuurlijk was er ook gelegenheid om onder het genot van een wijntje of een glaasje fris met de tafelgenoten bij te praten.

Een enthousiast groepje vrijwilligers helpt de beheerder bij het begeleiden en bereiden van de maaltijd. Hierbij zoeken we nog nieuwe mensen die bij het koken zouden willen helpen. Per keer ben je vanaf 10 uur bezig tot ongeveer 14.00 uur. Er wordt in overleg een planning voor de komende maanden gemaakt.

Wie enthousiast is geworden en wel een keer wil komen eten is hiervoor van harte welkom! Um de Meddagpot is elke derde woensdag van de maand om 12.00 uur in het Dorpshuus in IJzerlo. De data voor 2019 zijn: 16 oktober, 20 november en 18 december.

Wie wil komen eten of wie het leuk lijkt bij het koken te helpen kan contact opnemen met de beheerder Anita Kraaijenbrink via 0543-466282 of 06-26036078 welkom@dorpshuusijzerlo.nl

Meer berichten