Wol verven met natuurlijke materialen

Wol verven met natuurlijke materialen
Wol verven met natuurlijke materialen (Foto: Anna Kemp)

Sinderen - Werken met natuurlijke materialen neemt volop toe aan belangstelling. Zo ook met wol. Wol is in allerlei, voornamelijk synthetische, kleuren te koop maar als je voor het eerst plantaardig geverfde wol ziet is het alsof je de zon op herfstbladeren ziet schijnen! De kleuren zijn wasecht en volledig natuurlijk met fraaie nuance verschillen.

Daarom organiseert NatuurlijkBUITEN op zaterdagmiddag 12 oktober de workshop ‘Wol verven met natuurlijke materialen’. Je leert, op een niet giftige manier, te beitsen en te verven met diverse planten of plantaardige onderdelen. Er wordt losse en hand gesponnen wol gebruikt van de Ryeland schapen van eigen erf maar heb je zelf wol die je wilt verven dan kan dat uiteraard ook.

Voorbeelden van de natuurlijke verfbronnen zijn o.a. uienschillen, boerenwormkruid, walnoot en karmozijn bes. Tijdens de workshop is er ook een excursie door de natuurtuin waarbij alle planten waarmee je kunt verven aanbod komen. Na afloop ga je met een kleurenwaaier aan geverfde wol naar huis.

Datum: zaterdag 12 oktober van 13.00 – 17.00 uur

Plaats: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen (Gld)

Prijs: € 30,- inclusief koffie/thee en gebruikte materialen

Aanmelden via: info@natuurlijkbuiten.nl

Meer berichten