Foto: PR

De Holdrost sluit expositiejaar af met verhalen en accordeonmuziek

De Heurne - Beeldentuin De Holdrost in de Heurne blikt, met pakweg 800 bezoekers in vier maanden, terug op een prima expositieseizoen. 65 kunstwerken tussen de siergrassen in de tuin en nog eens 35 objecten in de galerie hebben een belangstellend publiek mogen 'ontmoeten'. Ook de 12 deelnemende kunstenaars tonen zich voldaan en tevreden, zowel wat betreft het aantal bezoekers alsook de verkochte kunst.

Tevens wordt er alweer volop gekeken naar het expositieseizoen 2020. De eerste gesprekken met de potentiële kunstenaars zijn inmiddels gaande; o.a. over uitbreiding van het assortiment van opnieuw bijzondere kunstwerken in brons, steen, hout, metaal, glas en keramiek. Dit alles omgeven door de meest prachtig bloeiende grassoorten in een tuin die veelal rust en ruimte ademt.

Tijdens het Afsluitend Gebeuren – zondag 13 oktober – wordt deze bijzondere sfeer nog eens extra benadrukt middels eigen geschreven verhalen, gedichten en columns in het Achterhoeks dialect. Deze worden zo 'beeldend' mogelijk voor het voetlicht gebracht door Ankh Gussinklo uit IJzerlo. Eén en ander wordt tevens feestelijk omlijst met veelal herkenbare accordeonklanken, gespeeld door Gerrit Kuiperij uit Dinxperlo, samen met zijn Kompaan Bart Nijman. Dit gastoptreden is van 13.00 tot 15.00 uur.
De Holtdrost, Geunstraat 2 in de Heurne is geopend tussen 12.00 en 17.00 uur.

www.beeldentuindeholtdrost.nl

Meer berichten