Kunstenares Josien ter Horst en initiatiefnemers Jan van Eerden midden en Herman Onnink. (Foto: Karin Stronks)
Kunstenares Josien ter Horst en initiatiefnemers Jan van Eerden midden en Herman Onnink. (Foto: Karin Stronks)

Tentoonstelling van Barlo's talent in boerderijmuseum De Neeth

De twee laatste weekenden van oktober exposeren Barlose (amateur)kunstenaars hun werk in het boerderijmuseum van De Neeth. Twintig talenten doen mee met deze tentoonstelling die wordt gehouden op 19, 20, 26 en 27 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 19 oktober zijn in het restaurant van De Neeth voor het eerst de winnende foto's van de Barlose fotowedstrijd, die kort geleden is uitgeschreven, te zien. Deze krijgen permanent een plekje in het restaurant.

(door Karin Stronks)

BARLO – De initiatiefnemers van de expositie Jan van Eerden en Herman Onnink waren aangenaam verrast over het vele talent dat Barlo rijk is. Herman: "We waren al een tijdje van plan om iets doen op gebied van kunst. We besloten om een oproep op de Barlo.nl website en op Facebook te plaatsen en er kwamen vrij snel een kleine twintig aanmeldingen binnen. Blijkbaar ging de oproep snel van mond tot mond." Jan van Eerden vult aan: "We wisten van een aantal mensen wel dat zij creatief bezig zijn maar van heleboel kunstzinnige Barloërs wisten we dat niet! Het werk dat te zien is is erg divers, we hebben glas-in-lood, naaldkunst, astronomie, een haarstylist, leerbewerking, sieraden, schilderijen, kunstwerken, waaronder lampen die gemaakt zijn van oude materialen, tekeningen, bloemsierkunst, holistische kunst."

De jongste kunstenaar is rond de twintig jaar oud, de oudste deelnemer is tachtig-plus. Jan geeft aan: "Voor de kunstenaars is het best leuk om eens te exposeren, het zou jammer zijn dat het werk nooit eens te zien is. Iedereen die 'iets maakt' kon zich opgeven, we zijn blij met zo veel aanmeldingen!"

Fotowedstrijd
Herman vervolgt: "De kunstenaars krijgen allemaal een plek in het boerderijmuseum waar zij hun werk kunnen plaatsen. We kijken allemaal uit naar de expositie! De entree is gratis, bezoekers kunnen desgewenst een vrijwillige bijdrage doen. Als we geld overhouden maken we het over naar het KWF kankerbestrijding." Gelijk met de kunsttentoonstelling zijn de winnende foto's van de Barlose fotowedstrijd te zien. Herman legt uit: "Patrick Frenken van De Neeth gaf aan dat hij mooie foto's of schilderijen zocht om in het pannenkoekenrestaurant op te hangen. Dat bracht Gerdienke van Eerden op het idee om een fotowedstrijd uit te schrijven. Iedereen mocht meedoen, het enige criterium was dat de foto's iets met Barlo te maken moeten hebben. Ruim dertig foto's werden ingezonden, ze zijn in de twee weekenden op een beamer te zien."

Jan vertelt: "De winnende foto's zijn op groot formaat afgedrukt, deze krijgen een permanente plek in het pannenkoekenrestaurant. De vakjury, bestaand uit Jos van Loon van Messink & Prinsen en de fotografen Jan Ebbers en Jan Oberink zochten de drie mooiste foto's uit. Daarnaast was ook nog een publieksprijs te winnen, ook deze foto krijgt een plek in het restaurant."

Enkele foto's en gedichten van de vorig jaar overleden Thea Onnink-Stronks zullen eveneens een plekje krijgen in pannenkoekenrestaurant De Neeth.

Meer berichten