Foto:

Column Herlinda: Maak je niet dik

  Column

De dagen worden weer langer. De zon staat hoger aan de hemel. En de temperatuur loopt langzaam verder op. De dikke truien, wijde broeken, grote shawls kunnen opgeruimd worden en plaats maken voor jurkjes, korte broeken en t-shirts. Een periode die wel eens stress kan opleveren. Ongelofelijk en eigenlijk niet te begrijpen. Want bij mooi weer denk je aan vrolijkheid en toch niet aan stress en spanningen. Maar als ik het zo om me heen hoor, is het wel degelijk het geval.

"Mijn benen zijn niet bruin". Een reden om maar fijn de lange en te warme broek aan te houden. Ik begrijp het niet. Want die benen krijgen onder die dikke jeanslaag echt geen ander tintje. Je moet een keertje beginnen. Daarnaast, waarom moeten benen bruin zijn onder een jurkje of korte broek? Ik zelf zit met randjes op mijn benen. Door het fietsen is er kleurverschil ontstaan. Ook hier kun je stress van krijgen. Want op je vrije dag moet je dan, als het te veel stress geeft, het bovenste gedeelte van het been weer bijkleuren. En, dat lukt natuurlijk nooit. Dus… gewoon streepjes.

"Ik pas nog lang niet in een bikini". Ook dit hoor je geregeld om je heen. En dan ook nog eens dat er zeker 2 kilo af moet. Ik begrijp het niet. Alsof met die 2 kilo eraf de bikini wel past? Dat stofje rekt toch gewoon mee? Daarbij, die 2 kilo verschil is bij bepaalde personen echt werkelijk nergens terug te vinden. Zij zijn en blijven hoe dan ook slank.

"Ik ben net een Michelin poppetje". Sommigen hebben er inderdaad ook wel wat van weg. Wellicht is het aanschaffen van een maatje grotere jurk een beter idee. Maar dat ligt bij een aantal gevoelig. Zij hebben altijd maat M, en dat blijft maat M. Om die plaats te laten maken voor een maat L, schijnt echt een dingetje te zijn. Tja, dan maar zichtbare rolletjes.

Al met al, als je het zo leest, is er eigenlijk geen reden tot stress. Niemand is perfect. De een heeft witte benen en een perfect strak lijf. De ander heeft prachtige gebruinde benen maar een ietwat te dikke buik. Wie maakt het wat uit? Alleen jezelf. En wat is er lelijker dan een chagrijnig iemand op een zonnige dag? Precies…fijne zomer!

Herlinda ter Maat

Meer berichten