Prachtige oldtimers zijn er te zien. Foto: PR
Prachtige oldtimers zijn er te zien. Foto: PR

Dinxperse Oldtimer Liefhebbers (DOL) organiseren gezellige oldtimerrit

Cultuur

DINXPERLO - Het oldtimer seizoen is weer begonnen, dus tijd voor de DOL (Dinxperlose Oldtimer Liefhebbers) om een gezellige oldtimer rit te organiseren. Op zondag 29 mei wordt een rondrit door Dinxperlo en omgeving gehouden met oldtimers, klassiekers en youngtimers. Auto’s, motoren, brommers, tractoren, iedereen is welkom.

Er zijn verschillende routes uitgezet, voor de verschillende soorten voertuigen. Start- en eindlocatie is bij Harm Takke Tweewielers, Weversstraat 4 te Dinxperlo. Inloop met koffie vanaf 9.30 uur, start van de tocht voor tractoren is om 10.00 uur. Start van de tocht voor brommers en motoren is om 10.15 uur, auto’s gaan van start om 10.30 uur. 

De tocht voor de tractoren is ongeveer 45 kilometer. Er wordt over mooie verharde en onverharde wegen in de regio gereden. De auto’s, brommers en motoren rijden een tocht van ongeveer 70 kilometer. Ook dit is een prachtige route over slingerwegen met mooie vergezichten. Er wordt veelal gereden over verharde wegen, maar er kan een onverharde weg tussen zitten. 

Halverwege is er pauze bij een mooie locatie. Hier wordt de deelnemers soep en een broodje aangeboden. Rond 14.00 uur zal de rit ten einde zijn bij Harm Takke Tweewielers. 

Iedereen met een voertuig waar hij of zij trots op is, wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. De kosten zijn 5 euro per persoon, contant te betalen bij de start. Dit is inclusief koffie, lunch en een drankje bij het eindpunt. 

Bij voorkeur vooraf opgeven voor de oldtimer rit middels een bericht naar het volgende mailadres: dinxperseoldtimerliefhebbers@gmail.com Een appje naar Zelma van Alstede: 06-20804501 volstaat ook. Vermeld hierbij: Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, met hoeveel personen en met welk voertuig wordt meegedaan, wat het bouwjaar en het merk is. Zie ook de Facebookpagina: Dinxperlose Oldtimer Liefhebbers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band