Walvisstaart langs de Bocholter AA. Foto: PR
Walvisstaart langs de Bocholter AA. Foto: PR

Een walvisstaart voor Oekraïne

Cultuur

DINXPERLO - Momenteel verblijven er twee walvissen in de Bocholter Aa, te herkennen aan hun duidelijk zichtbare staartvinnen aan de oever. Het zijn rondreizende kunstwerken van Willi Landsknecht die daar tot 2 juni staan. De kunstenaar heeft ook een beeldhouwwerk van deze vinnen op schaal gemaakt en dit is vanaf 16 mei te zien (en te koop!) in de Bibliotheek Dinxperlo.

De kunstwerken zijn onderdeel van het project ‘Endless’: de zee is als de golf van het korenveld… Het glooiende landschap wordt hierbij vergeleken met de golven van de zee en de walvissen die hierin duiken, symboliseren het idee van een universele eenheid. ‘Endless’ is een project waaraan vijf Duitse gemeenten meedoen, waaronder Stadt Bocholt in samenwerking met de gemeente Aalten.

Beeldhouwwerk in de bibliotheek
De kunstenaar Willi Landsknecht heeft ook een beeldhouwwerk van de walvisstaart op schaal gemaakt. Deze is vanaf 16 mei te bewonderen in de bibliotheek Dinxperlo en hierop kan geboden worden. Het beeld gaat uiteindelijk naar de hoogste bieder. Hoe meer er geboden wordt, hoe beter want de helft van de opbrengst van deze walvisstaart gaat naar de vluchtelingen uit Oekraïne. In de bibliotheek ligt een formulier waarop bieders hun gegevens achter kunnen laten. Kijk voor meer informatie op www.achterhoeksepoort.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band