Zelfportret met zwarte achtergrond. Foto: Helene Schjerfbeck
Zelfportret met zwarte achtergrond. Foto: Helene Schjerfbeck

Kunstlezing in de Koppelkerk over vrouwen in de kunst

Cultuur

BREDEVOORT - Vrouwen in de kunst zijn er altijd geweest, zij zijn van alle tijden. Het probleem is echter het gebrek aan documentatie. Kunsthistorica Maria Driessen neemt bezoekers donderdag 7 juli mee door de geschiedenis van vrouwelijke kunstenaars. 

Tijdens de lezing worden diverse vrouwelijke kunstenaars en kunstenaars uit de LHBTIQ+ gemeenschap samen met hedendaagse kunstenaars in de spotlights gezet. Kunstenaars als Artemisia Gentileschi, Frida Kahlo, Louise Bourgeois, Marina Abramovic en Cindy Sherman komen aan bod.  

Vrijheid, gelijkheid en eigenheid
De kunstlezing is onderdeel van het nevenprogramma van de expositie ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. In de expositie wordt het werk getoond van vijftien kunstenaars die buiten heersende rolpatronen durven te stappen. Er is werk te zien van onder andere Silvia B, Marlene Dumas, Anya Janssen, Dorien Plaat en Lise Sore.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: donderdag 7 juli, aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur. Entree: 10 euro, exclusief servicekosten. Aanmelden kan via de website www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band