Vogelschieten met de seniorenbond. Foto: PR
Vogelschieten met de seniorenbond. Foto: PR

Activiteiten Seniorenbond Gendringen - Dinxperlo

Cultuur

DINXPERLO/GENDRINGEN - Na een rustige vakantie gaat de Seniorenbond Gendringen - Dinxperlo en omstreken nieuwe activiteiten organiseren. Op 17 augustus is er weer het jaarlijkse vogelschieten. Een gezellige middag waarbij ieder probeert een onderdeel van de vogel af te schieten.

Voor mensen die nooit geschoten hebben is het mooi om mee te doen volgens de seniorenbond, want men wordt geholpen bij het schieten. Met een beetje geluk kan elke schutter een onderdeel van de vogel naar beneden halen. Wie de romp eraf schiet wordt koning of koningin. Ook mensen die niet meedoen met het vogelschieten zijn welkom op deze gezellige middag. De middag wordt gehouden bij van Hal in Voorst en begint om 14.00 uur. Om sneller te kunnen starten met het schieten vraagt de organisatie of mensen zich willen aanmelden bij Frans van Hal, tel. 0315-651494, na 18.00 uur, of bij Bennie Jansen, tel. 06-51314390, of via email: seniorenbondgendringen@gmail.com 

Op 31 augustus staat er een middag hersengymnastiek gepland. Deze middag vindt plaats in de zaal van van Hal in Voorst, aanvang 14.00 uur. In groepen kan men zich buigen over diverse vragen. 

De volgende activiteit is een uitstapje op 21 september. Op deze dag vertrekt het gezelschap met de bus naar ‘De Groene schuur’ in Groessen. In deze kwekerij worden onder andere tropische groenten, vergeten groenten, pepers en pompoenen verbouwd. Hier staan een excursie met proeverij op het programma, inclusief een kop koffie of thee bij ontvangst, en een plak honingkoek. Na afloop is er een lekker drankje naar keuze in de kookstudio met daarbij een lekker warm hapje zoals huisgemaakte quiche of hartige taart. De bijdrage is afhankelijk van het aantal deelnemers aan het uitstapje. In het Bulletin van eind augustus komt meer informatie. 

Op 28 september, wordt de uitgestelde jaarvergadering gehouden. Na het huishoudelijk gedeelte is er een optreden van het duo ‘Leo en Gerard’ met allerlei grappige sketches. Daarnaast is er iedere dinsdag- en donderdagmiddag vanaf 14.00 uur gelegenheid om jeu de boulle te spelen op de eigen banen van de Seniorenbond in Gendringen. Informatie is te vinden op onze website: www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/gendringen Niet leden zijn welkom om een keer aan te sluiten bij een activiteit. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band