HelenaHuis in Aalten met de replica van de grafkelder. Foto: Joop Lubbers
HelenaHuis in Aalten met de replica van de grafkelder. Foto: Joop Lubbers

Fietstocht Helena op reis

Cultuur

AALTEN - Donderdag 18 augustus organiseert het HelenaHuis de eerste Helenafietstocht op haar naamdag. Een verrassende groepsfietstocht, met acht à tien fotocollages op de route. De circa 25 kilometer lange tocht voert over Aaltense en Duitse wegen naar plekken waar geschiedenis was en is met Helena, patroonheilige van Aalten.

Het programma ziet er als volgt uit; 09.00 uur Ochtendgebed in de Oude Helenakerk, 9.30 uur koffie/thee in Elim en/of het HelenaHuis. Om 10.30 uur gaat de groepsfietstocht van start vanaf het HelenaHuis, Landstraat 11 te Aalten. Noot: men kan ook kiezen om alleen aan de fietstocht mee te doen. Opgave voor de groepsfietstocht met aantal personen vóór 14 augustus via e-mail; contact@helenahuis.nl 

Opgeven tijdens openingstijden van het HelenaHuis kan ook, op woensdagmiddagen tussen 14.00 en 17.00 uur, donderdagen tussen 11.00 en 17.00 uur en zaterdagen tussen 11.00 en 17.00 uur. Deelnamekosten: 5 euro inclusief koffie / thee aan het begin of aan het einde. 

De tocht gaat via de oude Hessenweg, de groene grens, de Kreuzkapelle Hemden, de St. Helena Kirche Barlo (D), Schloss Diepenbrock, Gut Hambroick en de St.Helena Kapelle Hemden terug naar Aalten. Bij Schloss Diepenbrock kan een drankje worden genuttigd, dit is voor eigen rekening. Er wordt uitleg gegeven bij de Kreuzkapelle door een Nederlandse gids. Bij de St. Helena Kirche Barlo zal een Duitse gids iets vertellen over de geschiedenis en bij Schloss Diepenbrock zijn een Duitse en Nederlandse gids aanwezig. De St. Helena Kapelle in Hemden is open.

Na afloop kan tot 16.30 uur de Oude Helena Kerk aan de Markt in Aalten worden bezocht en men kan onbeperkt napraten onder het genot van een kop koffie of thee bij het HelenaHuis in Aalten. Deelname aan deze groepstocht is voor eigen risico.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band