De winnaars Gregory de Ruiter en Judith Bertelink van 'De Welsker'(rechts
naast burgemeester Anton Stapelkamp) en de genomineerden Grenslandmuseum
Dinxperlo en Henk Heijnen van het HelenaHuis Aalten samen op de foto in het
Koppelhuis Bredevoort. Foto: Leo van der Linde.
De winnaars Gregory de Ruiter en Judith Bertelink van 'De Welsker'(rechts naast burgemeester Anton Stapelkamp) en de genomineerden Grenslandmuseum Dinxperlo en Henk Heijnen van het HelenaHuis Aalten samen op de foto in het Koppelhuis Bredevoort. Foto: Leo van der Linde. Leo van der Linde

De Welsker winnaar van de Erfgoedprijs 2022

Cultuur

DE-HEURNE/BREDEVOORT - In een volle zaal van het Koppelhuis Bredevoort vond zaterdagmorgen de uitreiking plaats van de Erfgoedprijs Gemeente Aalten. Winnaar werd ‘De Welksker’ in De Heurne.  

Door Leo van der Linde

Dit is een zeer oude boerderij, waar vroeger het hofgericht werd gehouden. Deze boerderij stond lange tijd leeg en raakte in verval. De huidige eigenaren Gregory de Ruiter en Judith Bertelink, durfden de stap te nemen om het pand te restaureren. Een enorme klus.
De andere genomineerden waren Stichting Grenslandmuseum uit Dinxperlo en Henk Heijnen van het HelenaHuis Aalten. Er kon echter maar één iemand de winnaar zijn. Wethouder Ted Kok vond de inzet van de drie genomineerden fantastisch. Daarom kregen de drie genomineerden een mooie fotocollage, uitgereikt door burgemeester Anton Stapelkamp. De winnaar kreeg een geldbedrag van 250 euro.
Open Monumentendag stond dit jaar in het teken van ‘Duurzaamheid’. Ook dit jaar was er weer een samenwerking tussen de gemeente Aalten en Stadt Bocholt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band