Evelyn Grijze. Foto: PR
Evelyn Grijze. Foto: PR

Evelyn Grijze vertelt over haar nieuwe boek

Cultuur

DINXPERLO - Onlangs is het nieuwe boek ‘De zee van Sophie’ van Evelyn Grijze verschenen. Tijdens een lezing op donderdag 8 december in de Bibliotheek Dinxperlo vertelt ze hier meer over.

Het boek gaat over Sophie, die op haar strandwandelingen de donkere periodes van haar leven herleeft. Ze kijkt terug op haar jeugd en het conservatieve christelijk milieu waaruit ze zich heeft losgemaakt en zelfstandig haar eigen weg heeft gezocht. Na haar opleiding gaat Sophie werken in een ziekenhuis, ze ontwikkelt zich tot een zeer bekwame operatie-assistente. Door de corona-epidemie wordt de werkdruk voor haar en haar collega’s zo hoog dat ze niet meer kan functioneren en moet vertrekken om te herstellen. Deze zoektocht gaat met vallen en opstaan. Ze gaat op reis om zich opnieuw op te laden voor haar werk en zoekt naar de betekenis van haar leven. Tijdens haar verblijf in een pension aan zee om te herstellen van een burn-out beleeft ze de kracht van de zee, de zee die een kantelpunt in haar leven teweeg brengt.

Over Evelyn Grijze
Evelyn Grijze is geboren in 1946 in Rheden. Ze groeide op in Velp en is getrouwd met Frits. Samen hebben ze drie dochters en vier kleinkinderen. Na haar pensioen is Evelyn op veel terreinen als vrijwilliger werkzaam geweest, zoals bij Vluchtelingenwerk, een lokale omroep, Stichting Geldersche Kasteelen en in een kunstenaarscollectief. Hierna zijn Evelyn en Frits in Dinxperlo gaan wonen om te genieten van de rust en de ruimte. ‘De zee van Sophie’ is haar vierde boek. Ze bracht eerder het boek ‘Margaretha - De eeuw van mijn moeder’ uit, dat ze schreef nadat die overleden was op honderddriejarige leeftijd. Later verscheen ‘Mijn naam is Eva’ en ‘Charlotte - Verdreven en bevrijd’.

Lezing
Wie meer wil weten over ‘De zee van Sophie’, kan reserveren voor de lezing op donderdag 8 december van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Dinxperlo. Dit kan via www.achterhoeksepoort.nl, door te bellen naar 088-0062929 of bij de bibliotheek. Voor niet-leden kost een kaartje 7,50 euro en voor leden 5  euro. Bibliotheekleden met een Comfort- of vrijwilligersabonnement betalen 2,50 euro en voor leden met een Top-abonnement is de toegang gratis. Het boek is tijdens deze avond niet te koop. Evelyn hanteert het principe ‘printing on demand’, het boek is dus op bestelling verkrijgbaar. Het is wel beschikbaar in de bibliotheken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band