Foto: PR
Foto: PR

Recordaantal bezoekers versieren kerstboom in Suderwick

Cultuur

SUDERWICK - Op 26 november, net op tijd voor de adventstijd, werd de kerstboom op het dorpsplein in Suderwick door kinderen van 2 tot ongeveer 12 jaar en hun ouders in de stralende zon en met feestelijke verwachting versierd. 

Met actieve steun van de jeugdbrandweer werd eerst de lichtketting in de ongeveer 6 meter hoge boom gehangen, voordat zij vervolgens de versiering van de ontoegankelijke hogere takken overnamen. 

Op de woensdag en donderdag ervóór kwamen de kinderen samen in de Michaelstreff om samen te knutselen onder leiding van Martina Straatmann en Simone Cent en kleurrijke kerstboomversieringen te maken van verschillende materialen.
Elisabeth Brink, initiatiefnemer van de campagne, is blij met een nieuw bezoekersrecord van zo’n 91 kinderen. Onder de indruk van zoveel enthousiasme en inzet maakten Kerstin en Andreas Erkens dit jaar van de gelegenheid gebruik om de kinderen te bedanken met een chocoladekerstman.
Ook dit jaar konden de helpers zich verheugen op taarten, koekjes en warme choco als versnapering, die de bakkerij Gerards en de familie Brink wederom schonken.”Gewoon niet te geloven en altijd mooi en fascinerend hoe blij kinderen en ouders zijn. Alles zoals altijd perfect georganiseerd door Elisabeth Brink en de brandweer. Je bereikt mooie dingen en brengt zo veel pre-kerstvreugde in ons dorp!”
De bijna levensgrote kerststal naast de kerstboom, die vorig jaar het slachtoffer werd van moedwillige vernieling, is zaterdag gerepareerd en herbouwd. Het maakt deel uit van de vijfde Internationale Kerststaltocht in Dinxperwick met 59 locaties, ook in Spork en Breedenbroek. Het organisatieteam van Brink wil het bedrijfsontwikkelings- en citymarketingbedrijf Bocholt mbH & Co. KG bedanken voor de boomdonatie van Suderwick en de ESB-medewerkers voor de professionele montage.

Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant