Kerst in de bibliotheek. Foto: PR
Kerst in de bibliotheek. Foto: PR PR

Ook tijdens de kerstvakantie is de bieb actief

Cultuur

AALTEN - Het is bijna kerstvakantie. En ook dan is er van alles te beleven bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Tijdens deze weken zijn er diverse gratis activiteiten onder de naam Bieb ACTIEF!

De activiteiten lopen uiteen van een sfeervolle vertelling van een klassieker tot een creatieve workshop met de computer, tot een bezoekje aan de in het donker gehulde bibliotheek. Het volledige programma is te lezen op www.achterhoeksepoort.nl en op de flyers die in de bibliotheken liggen.

A Christmas Carol
Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 december leest schrijver en columnist Gerjon Gijsbers dagelijks om 11.00 uur A Christmas Carol, de klassieker van Charles Dickens, voor in de Bibliotheek Aalten.
Hij wordt hierbij muzikaal begeleid door Matthijs Stronks. In een sfeervolle bibliotheek, met een warm drankje en iets lekkers bij de hand, zijn dit alle ingrediënten die je nodig hebt om helemaal in de kerststemming te komen. De toegang en de warme drank met traktatie zijn gratis.

Winterpatronen maken
Tijdens een workshop op dinsdag 27 december in de Bibliotheek Dinxperlo, kunnen kinderen vanaf 8 jaar leren hoe ze hun eigen geometrische winterfiguur kunnen programmeren op de computer. 

Lampjeslezen
Voor kinderen die niet bang zijn in het donker, is er op donderdag 5 januari een spannende activiteit in de Bibliotheek Aalten en Dinxperlo.
Speciaal voor hen gaan de deuren van de bibliotheek deze avond open, maar de lampen blijven uit! Eerst kunnen ze luisteren naar een mooi verhaal en vervolgens kunnen ze zelf een boek uitzoeken en een fijn hoekje opzoeken om dit te lezen. Het is wel handig om een zaklamp mee te nemen! Kinderen tussen de 4 en 8 jaar kunnen samen met hun ouders een plek reserveren van 18.00 tot 19.00 uur. Kinderen van 9 tot 12 jaar mogen tussen 19.30 en 20.30 uur zonder ouders langskomen.

Meer informatie
Deelname aan alle activiteiten is gratis. Voor de workshop Winterpatronen maken en Lampjeslezen is het wel nodig om van tevoren een plek te reserveren. Dat kan via de website of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant