PEERtoftheater. Foto: PR
PEERtoftheater. Foto: PR

Een feestje vieren tijdens De Nationale Voorleesdagen

Cultuur

AALTEN/DINXPERLO - Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen brengt de Bibliotheek Achterhoekse Poort nog eens extra onder de aandacht, hoe leuk en belangrijk voorlezen is! Daarbij staat het Prentenboek van het Jaar Maximiliaan Modderman geeft een feestje centraal.

Het Prentenboek van het Jaar gaat over Maximiliaan Modderman. Hij geeft een feest in de tuin voor zijn speelgoedbeesten. Al gauw wordt het een wild feest en moeten alle knuffels in bad. En het boek. En de taart.
Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen, boekhandelaren en leerkachten heeft een Prentenboek Top 10 samengesteld met Maximiliaan Modderman geeft een feestje als Prentenboek van het Jaar. Het prentenboek is geschreven door Joukje Akveld met illustraties van Jan Jutte. Het comité zegt hierover: ‘De prenten in dit boek zijn een feest om naar te kijken en zowel het verhaal als de illustraties zitten vol humor. Dit maakt Maximiliaan Modderman geeft een feestje aantrekkelijk voor kinderen én voorlezers.’

PEERtoftheater: Modder & Max
Max viert feest met zijn vrienden! Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen peuters en (jonge) kleuters komen genieten van de interactieve en muzikale voorstelling Modder & Max. De voorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar.
Op vrijdag 3 februari strijkt PEERtoftheater om 10.30 uur neer in de Bibliotheek Dinxperlo en om 15.30 uur in de Bibliotheek Aalten. Deelname is gratis. Reserveer een plek via www.achterhoeksepoort.nl.

Tips en inspiratie
Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Daarbij is het ook goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. Op www.achterhoeksepoort.nl inspireert de bibliotheek je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. Hier staat ook de volledige Prentenboek Top 10 die het comité gekozen heeft. In de bibliotheek geven de medewerkers met veel plezier advies over welke boeken bij de leeftijd passen en welke boeken het meest geschikt zijn om interactief voor te lezen.
Bij de bibliotheek is de keuze in (voorlees)boeken reuze. En kinderen tot 18 jaar kunnen deze gratis én boetevrij lenen! Bij het aanmelden van een kind, krijgt de ouder een gratis proefabonnement van 2 maanden. Bovendien krijgt het kind er tijdens De Nationale Voorleesdagen ook nog een klein knuffeltje bij (zolang de voorraad strekt).

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band