Evelyn Grijze. Foto: PR
Evelyn Grijze. Foto: PR PR

Evelyn Grijze geeft een lezing tijdens de Boekenweek

Cultuur

Evelyn Grijze geeft een lezing tijdens de Boekenweek

AALTEN - Van 11 tot en met 19 maart is het Boekenweek. Om dit te vieren, houdt de Bibliotheek Achterhoekse Poort op donderdag 16 maart een lezing met Evelyn Grijze in de Bibliotheek Aalten. Evelyn bracht onlangs haar vijfde boek uit, genaamd ‘Anne. Een ongrijpbare schaduw’.

De Boekenweek is hét leesfeest van Nederland en Vlaanderen. Het thema dit jaar is ‘Ik ben alles’ en hiermee wordt de veelzijdigheid van onze identiteit gevierd. Een bijzonder actueel thema.

Boekenweek
is het
leesfeest van
Nederland en
Vlaanderen


Met de veelheid aan rollen die we vervullen – die van ouder en kind, van partner en collega, van leerling en mentor – en de veelheid aan gezichten die we on- en offline tonen, is iedereen de optelsom van al die componenten.
Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is de identiteit even grenzeloos als het inlevingsvermogen.

Boekenweekgeschenk
Het Boekenweekgeschenk, ‘De eerlijke vinder’, is dit jaar geschreven door Lize Spit. Het is een meeslepend verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen. Bij aankoop van van vijftien euro aan boeken bij de boekhandel, krijg je tijdens de Boekenweek ‘De eerlijke vinder’ cadeau. Ook het Boekenweekessay ‘Boto Banja’, waarin Raoul de Jong zijn lezers meeneemt op een zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers die hun stemmen lieten klinken, is dan verkrijgbaar.

Lezing Evelyn Grijze
De in Dinxperlo woonachtige Evelyn, heeft inmiddels vijf boeken gepubliceerd. Haar eerste boek, ‘Margaretha- De eeuw van mijn moeder’, schreef ze na diens overlijden op 103-jarige leeftijd. Daarna verschenen ‘Mijn naam is Eva en Charlotte - Verdreven en bevrijd’. In mei 2022 bracht ze haar vierde boek uit, ‘De zee van Sophie’. Haar nieuwste boek is ‘Anne. Een ongrijpbare schaduw’.
Tijdens een lezing op donderdag 16 maart in de Bibliotheek Aalten, vertelt Evelyn over haar boeken, leest ze voor en beantwoordt ze vragen. De lezing start om 15.30 uur.
Om te vieren dat het Boekenweek is, geeft de bibliotheek deze lezing cadeau. Het is wel nodig om van tevoren een plek te reserveren. Dat kan via www.achterhoeksepoort.nl, door te bellen naar 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek. Op de website is ook meer informatie te vinden over haar boeken en de Boekenweek.


achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band