Foto: Frank Vinkenvleugel

Foto: Frank Vinkenvleugel

Grensmarkt in Dinxperlo op Hemelvaartsdag

Cultuur

DINXPERLO - Op donderdag 18 mei van 10.30 tot 18.00 uur vindt voor de 40e keer de internationale Grensmarkt te Dinxperlo plaats. De Grensmarkt is, mede door de aansprekende locatie op Nederlands/Duits grondgebied langs de Heelweg/Hogestraat, een unieke markt die jaarlijks op Hemelvaartsdag in Dinxperlo wordt gehouden.

De Grensmarkt werd voor het eerst in de huidige vorm gehouden in 1981 tijdens in het kader van de activiteiten rondom het 700-jarig bestaan van het dorp Dinxperlo. In dat jaar vormde de markt een weerspiegeling van de historische grenshandel met Duitsland in de periode kort na de Eerste Wereldoorlog. Vanaf 1982 is de organisatie in handen van eerst de Stichting Grensmarkt Dinxperlo. De markt trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers uit Nederland en Duitsland.

Kooplieden
Langs de Heelweg en gedeeltelijk de Hogestraat presenteren aan beide zijden van de straat marktkooplieden uit alle delen van Nederland hun waren, maar ook Duitse marktkooplieden zijn al jarenlang vertegenwoordigd. Elk jaar presenteren ze zich met een zeer gevarieerd assortiment.

Horeca
De lokale horeca is present met een hapje en een drankje, zodat de bezoeker zich de hele dag kan vermaken op de gezelligste markt op Hemelvaartsdag. Er is voor elk wat wils.

Kindermarkt
Sinds jaar en dag is het traditie, dat in het eerste gedeelte van het markttraject Dinxperlose kinderen hun overtollige spulletjes aan de man/vrouw proberen te brengen .

Informatie: info@grensmarktdinperlo.com of telefoon :06 48510878.


www.grensmarktdinxperlo.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band