Fragment uit de film. Foto: PR
Fragment uit de film. Foto: PR

Film over vriendschap voor het leven

Cultuur

DINXPERLO - Op donderdagavond 25 mei sluit Filmhus Dinxperlo het seizoen af met de film ‘Presque’, een echte feelgood movie die het verhaal vertelt van Igor en Louis.

Igor heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met Louis, directeur van een begrafenisonderneming. Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend en verstopt zich in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet. Een bijzondere roadtrip met interessante ontmoetingen volgt. De twee mannen leren elkaar onderweg steeds beter kennen en begrijpen.
Het verhaal gaat over de sociale behandeling van mensen met een handicap, over vriendschap en het leven. Hoofdrolspelers Alexandre Jollien (die zelf een beperking heeft) en Bernard Campan schreven en regisseerden de film zelf. Het verhaal wordt vooral gedragen door het talent en de knappe prestatie van Alexandre Jollien, die in de film als Igor voortdurend moet opboksen tegen vooroordelen.
De film begint om 20.00 uur aan de Maurits Prinsstraat 6 en kaarten kosten 7,50 euro, inclusief koffie en thee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band