Evelyn Grijze. Foto: PR
Evelyn Grijze. Foto: PR

Evelyn Grijze schrijft haar zesde roman

Cultuur

DINXPERLO - ‘Mara - Een gevaarlijk verleden’ is de titel van het zesde boek van Evelyn Grijze uit Dinxperlo, dat door Boekscout wordt uitgegeven.

Evelyn bracht eerder het boek ‘Margaretha - De eeuw van mijn moeder’ uit, na diens overlijden op 103-jarige leeftijd. Via Novum verschenen ‘Mijn naam is Eva’ en ‘Charlotte - verdreven en bevrijd’. Daarna via Boekscout ‘De zee van Sophie’ en ‘Anne - Een ongrijpbare schaduw’.

Het verhaal in de roman ‘Mara’ speelt zich af in Italia, in de omgeving van Milano, waar Mara, de hoofdpersoon, als wetenschapper oude geschriften en documenten onderzoekt.
Na haar dissertatie, waarin ze belangrijke vrouwen binnen de kerkgeschiedenis heeft beschreven, wordt haar het werken door de ultrarechtse groepering Veritas bijna onmogelijk gemaakt. De bedreigingen van Veritas nemen in hevigheid toe als Mara en haar collega’s in oude geschriften op schokkende geheimen van honderden jaren geleden stuiten en deze willen ontrafelen en publiceren. Toch laat Mara zich niet weerhouden de oude waarheid aan het licht te brengen, met alle gevolgen van dien. Mara zoekt in het verleden en Luca, een beroemde kunstschilder, zoekt in het nu naar de ultieme schoonheid in zijn bijzondere schilderijen. Heden en verleden ontmoeten elkaar en gaan het leven van Mara bepalen.

Evelyn Grijze, geboren in 1946 in Rheden, groeide op in Velp. Zij vulde haar opleiding aan de Pabo aan met MO Orthopedagogiek en Management en werkte als schoolleider in het basisonderwijs. Inmiddels is ze gepensioneerd. Haar hobby’s zijn lezen, het bezoeken van musea en het presenteren van haar boeken. Nu is haar passie het schrijven van romans en columns. Evelyn woont samen met haar man Frits in Dinxperlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band