Sanne Rooseboom (schrijver kinderboekenweekgeschenk) en Yvonne Jagtenberg (maker prentenboek van kinderboekenweek). Foto: Els Zweerink

Sanne Rooseboom (schrijver kinderboekenweekgeschenk) en Yvonne Jagtenberg (maker prentenboek van kinderboekenweek). Foto: Els Zweerink

Els Zweerink

Kinderboekenweek bij Achterhoekse Poort

Cultuur

AALTEN/DINXPERLO - Van 4 oktober tot en met 15 oktober is de Kinderboekenweek en die gaat bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort natuurlijk niet onopgemerkt voorbij.

Buttons sparen
Vanaf 5 oktober kunnen kinderen in de bibliotheek een uitvouwbare kaart ophalen met titels van allerlei soorten boeken in zes verschillende genres. Wanneer een kind een boek leent uit een van deze genres, krijgt het een button die past bij dat genre. Op deze manier kunnen kinderen zes buttons sparen en tegelijkertijd zoveel mogelijk verschillende genres ontdekken.
Daarnaast staan er op de vouwkaart leuke spelletjes, doorleestips en een winactie. Alle kinderen kunnen meedoen, ook als ze geen lid zijn van de bibliotheek. Maar kinderen tot 18 jaar worden gratis lid van de bibliotheek en lezen boetevrij. Dus als je een vouwkaart op komt halen, neem dan meteen een lidmaatschap mee naar huis.

Ontwerp een huis
Bij mij thuis’ is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. In dezelfde periode is ook de Europese CodeWeek. En wat kun je dan beter doen dan het ontwerp van een huis programmeren en borduren... Tijdens deze workshop start je met het maken van een eenvoudig ontwerp van een huis. Vervolgens ga je dit in tweetallen omzetten in code. Wanneer het programma van jouw huis klaar is, stuur je dit naar de borduurmachine. Deze borduurt het ontwerp dan op een boekenlegger.
De workshop is op maandag 16 oktober in de Bibliotheek Aalten, donderdag 19 oktober in de Bibliotheek Varsseveld en vrijdag 20 oktober in de Bibliotheek Ulft en is bedoeld voor kinderen uit groep 7/8 en ouder. Jongere kinderen kunnen een volwassene meenemen om hen te assisteren. Deelname is gratis maar reserveer wel een plek via de website.

Robots in de bieb
Hoe vertel je een robot wat hij moet doen? Tijdens deze workshop op dinsdag 17 oktober in de Bibliotheek Dinxperlo, leren kinderen de Bee-bots zo te programmeren dat ze een bepaalde route rijden en uit het doolhof de weg naar huis kunnen vinden. De workshop is bedoeld voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Deelname is gratis, maar reserveer wel een plek via de site.

Knutselen en voorlezen
Op donderdag 19 oktober kunnen kinderen een leuk huisje komen knutselen in de Bibliotheek Gendringen. Ook wordt er voorgelezen uit het boek Samen gaan bouwen. Deelname is gratis maar reserveer wel een plek via:


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit