Top2000 band in De Storm. Foto: PR
Top2000 band in De Storm. Foto: PR

Feest der herkenning met Top2000 live band in De Storm

Cultuur

Nieuwe gezichten: Valerie Curlingford en Baggio

WINTERSWIJK - Met een stevige dosis nieuwe energie trekt de Top2000Live band muzikaal ten strijde, met twee nieuwe vocalisten; Valerie Curlingford en Baggio. Op 23 november aanstaande trappen ze af in Theater De Storm en wordt het publiek weer ondergedompeld in een warm bad van een feest der herkenning: De ’Viva La Vida’ tour zit boordevol muzikale hoogtepunten uit de top 2000 aller tijden. 

Al vanaf 2012 lukt het dit gezelschap om samen met het publiek te genieten van al die geweldige songs die zoete herinneringen, emoties, liefde en geluk teweegbrengen. Een lach, een traan, meezingen en meedansen; elk jaar opnieuw één groot feest. De komende editie met maar liefst dertig shows in het verschiet, waarvan de eerste wordt gespeeld in theater De Storm in Winterswijk. Dat ze de ‘Viva La Vida’-tour aftrappen in de Achterhoek is niet zomaar toeval. Het brein achter de Top 2000 Live is namelijk Peter Groot Kormelink, Achterhoeker en muzikant (Splitsing & Jazzpolitie) van huis uit, nu creatief theaterproducent.
De selectie van ruim 60 grootste hits en wonderschone kleine pareltjes uit de lijst der lijsten van rock, pop, soul en de mooiste nummers van eigen bodem heeft inmiddels plaatsgevonden en dat belooft weer wat.

Bijzondere editie
Na inmiddels alweer 10 jaar Top 2000 Live wordt ‘Viva La Vida’ een bijzondere editie. Met een nieuwe dynamiek vanwege een andere bezetting en instrumenten, onder nieuwe regie, onder nieuwe muzikale leiding en tot slot met een nieuw decor. Naast de oudgedienden William Kersten en Bas de Groot (hij deelde recent nog het podium met Barry Hay) staan de zeer getalenteerde Valerie en muzikale veelvraat Baggio op de planken.

Nieuwe gezichten
Valerie Curlingford heeft een aardig indrukwekkend CV opgebouwd. Zij had een hoofdrol in Tina Tuner de Musical, deed Donna Summer op Broadway, en ze excelleerde vocaal in samenwerkingen met onder meer Mariah Carey en Martin Garrix. Vers van de pers is het nieuws dat ze als gast-vocaliste tijdens De Avond van de Film Muziek op 17, 18 en 19 november op het podium van het Ziggodome staat met het Metropole Orkest. Baggio woont en werkt zowel in Nederland, Schotland als in Nashville (USA) waar gebruik gemaakt wordt van zijn vele talenten. Want behalve een veelgevraagde multi-instrumentalist, studiomuzikant en -zanger, is hij ook producent van diverse Radio- en TV-commercials, met name voor de Nederlandse markt.

Ticketverkoop
Een ticket voor de Top2000Live band (try-out) op donderdag 23 november aanstaande kost 28 euro. Het is mogelijk om online te boeken via  www.theaterdestorm.nl of via de theaterkassa - geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, tel. 0543-519285.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit