Het Filmhus vertoont een integer rouwdrama. Foto: PR

Het Filmhus vertoont een integer rouwdrama. Foto: PR

Boodschap van veerkracht en hoop in Filmhus Dinxperlo

Cultuur

DINXPERLO - Een boodschap van veerkracht en hoop. De aangrijpende film ‘Vous n’aurez pas ma haine’, ofwel ‘Mijn haat krijgen jullie niet’ is de volgende op het programma van Filmhus Dinxperlo. Te zien op donderdag 23 november

Op 13 november 2015 verscheuren de aanslagen in Parijs de levens van veel families. De film vertelt het verhaal van journalist Antoine Leiris. Op 13 november is hij thuis met zijn zoontje Melvil. Zijn vrouw Hélène is naar een concert in het Bataclan Theater. Het noodlot slaat toe als islamitische terroristen een aanslag plegen op de concertzaal waarbij 89 mensen, onder wie Hélène, de dood vinden.
Antoines wereld stort in, maar drie dagen later post hij op Facebook een ontroerende en emotionele brief aan de daders met als titel ‘Mijn haat krijgen jullie niet’. Daarin stelt hij de liefde voor zijn zoon en overleden vrouw tegenover de haat van de terroristen. En hij laat zien dat het leven hoe dan ook door moet gaan zonder de open blik te verliezen. Antoines boodschap wordt in de (social) media gretig opgepikt en zijn woorden gaan de wereld rond. In de praktijk blijkt de lijn tussen verdringing, woede en verdriet echter dun.

Bestseller
Regisseur Kilian Riedhof baseerde zijn film op de autobiografische bestseller ‘Mijn haat krijgen jullie niet’ van Antoine Leiris. Riedhof zet een realistisch portret neer van een man die worstelt met zijn gebreken. Antoine, uitstekend vertolkt door Pierre Deladonchamps, is geen filosofische wereldverbeteraar zoals hij door zijn chagrijnige zus soms wordt omschreven, maar een gebroken en ontroostbare man die in een onevenwichtige wereld op zoek is naar antwoorden op vragen die je je normaal niet zou moeten stellen.
De film begint om 20 uur. Tickets voor dit integere rouwdrama uit 2022 zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.Ze kosten 7,50 euro, incl koffie/thee. Het Filmhus is te vinden aan de Maurits Prinsstraat 6.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band