Vous n'aurez pas ma haine in Filmhuis. Afbeelding: PR
Vous n'aurez pas ma haine in Filmhuis. Afbeelding: PR

‘Vous n’aurez pas ma haine’: een boodschap van hoop en veerkracht

Cultuur

DINXPERLO - Een boodschap van veerkracht en hoop. De aangrijpende film ‘Vous n’aurez pas ma haine’, ofwel ‘Mijn haat krijgen jullie niet’ is de volgende op het programma van Filmhus Dinxperlo. Te zien op donderdag 23 november

Op 13 november 2015 verscheuren de aanslagen in Parijs de levens van veel families. De film vertelt het verhaal van journalist Antoine Leiris. Op 13 november is hij thuis met zijn zoontje Melvil. Zijn vrouw Hélène is naar een concert in het Bataclan Theater. Het noodlot slaat toe als islamitische terroristen een aanslag plegen op de concertzaal waarbij 89 mensen, onder wie Hélène, de dood vinden.
Antoines wereld stort in, maar drie dagen later post hij op Facebook een ontroerende en emotionele brief aan de daders met als titel ‘Mijn haat krijgen jullie niet’. Daarin stelt hij de liefde voor zijn zoon en overleden vrouw tegenover de haat van de terroristen. En hij laat zien dat het leven hoe dan ook door moet gaan zonder de open blik te verliezen. Antoines boodschap wordt in de (social) media gretig opgepikt en zijn woorden gaan de wereld rond. In de praktijk blijkt de lijn tussen verdringing, woede en verdriet echter dun.
De film begint om 20.00 uur. Tickets voor dit integere rouwdrama uit 2022 zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus. Ze kosten 7,50 euro, incl koffie/thee. Het Filmhus is te vinden aan de Maurits Prinsstraat 6.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band