Maaike Dirkje Hop. Foto: PR
Maaike Dirkje Hop. Foto: PR

Vier keer leuk: cabaretpoel in Klein Theater Dinxperlo

Cultuur

DINXPERLO - In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. Het publiek ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie element.

Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis. Het is een zeer afwisselende avond met vier uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. In Klein Theater Dinxperlo kan men op zaterdag 9 maart om 20.00 uur kennismaken met:
Jan van Houwelingen (winnaar Albert Heijn kleurwedstrijd 2003). Hij bestijgt nu al een aantal jaar het podium met scherpe anekdotes, gênante woordgrappen en flauwe observaties. In zijn voorstelling “Op Sokken” loopt Jan, anekdotisch en vol zelfspot, langs de sokkels van zijn idolen op zoek naar de held in zichzelf.
Maaike Dirkje Hop is ontzettend blij met deze tijd. Ze kan namelijk niks praktisch, maar in deze tijd kom je daar goed mee weg. Maaike is hevig geïntrigeerd door powervrouwen die in hun kracht staan en influencers die anderen ervan proberen te overtuigen dat je 10K per maand kunt verdienen zolang je maar in jezelf gelooft. En door iedereen die zichzelf moreel superieur voelt door de aanschaf van een warmtepomp. Maaike begon in 2021 met cabaret en in 2022 won Maaike de publieksprijs van het Cabaretfestival Griffioen-De Stoep.
Floris de Vree wil graag de mensen zo hard mogelijk laten lachen. Of het nou is door een flauwe grap, een hilarische anekdote of een zelfgeschreven prentenboek. Floris wil de mensen met buikpijn van het lachen de zaal uit hebben. En ach, als er toch ergens een persoonlijk verhaaltje of een boodschap in zit, is dat toch alleen maar mooi meegenomen? Floris won in 2020 Pucks Talent Cabaret.
Janne Luna met haar allereerste cabaretoptreden voor publiek won Janne in 2023 meteen de jury en publieksprijs Utrechts Cabaret Festival 2023. In haar programma “Warum schwimmst du nicht?” gaat zij op zoek naar haar identiteit met uitstellen als levenskunst.

Kaartjes voor deze voorstelling zijn te boeken via:


www.kleintheaterdinxperlo.nl

Floris de Vree. Foto: PR
Jan van Houwelingen. Foto: PR
Jane Luna. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant