Dumon Tak Bibi. Foto: Koos Breukel
Dumon Tak Bibi. Foto: Koos Breukel

Literair Café – Bibi Dumon Tak

Cultuur

BREDEVOORT - Afgelopen zomer was ze te zien in Zomergasten, waar zij en Theo Maassen een intensief gesprek voerden: Bibi Dumon Tak, auteur van boeken voor zowel jongere als volwassen lezers. Op vrijdag 22 maart komt ze naar de Koppelkerk. 

Persoonlijke boeken voor iedereen
Bibi Dumon Tak gaat grondig te werk. Voor haar boek Rotjongens, waarin ze jeugdige gedetineerden een stem geeft, liep ze mee in een jeugdgevangenis. Uit haar autobiografische boek De dag dat ik mijn naam veranderde spreekt persoonlijke wrok, onmacht en verdriet na de dood van haar zus – Dumon Tak schuwt ook het diep duiken in haar eigen belevingswereld niet. 

Vondsten
Dumon Tak schrijft vooral non-fictie en dan het liefst over dieren. Ze blinkt uit in het vinden van verrassende stilistische vormen, zoals poëzie die waargebeurde verhalen vertelt en de originele vondst dieren over andere dieren te laten vertellen. Met Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda, waarin dieren spreekbeurten houden over andere dieren, won ze de zilveren griffel en de Woutertje Pieterse Prijs.
Uit haar boeken spreekt plezier door levendigheid en slimme grappen. In de uitzending van Zomergasten liet ze zien dat ze ook als gesprekspartner sprankelt en haar toehoorders meeneemt in haar wondere wereld.


Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: vrijdag 22 maart
Aanvang: LET OP: het Literair Café begint deze keer om 19.30, deur open om 19.00 yyr
Entree: 10 euro in de voorverkoop (excl. servicekosten), 12,50 eyri aan de deur
Aanmelden: www.koppelkerk.nl/link eventbrite
Meer informatie: www.koppelkerk.nl / info@koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant