Team Takke is op zoek naar collega's. Foto: Frank Vinkenvleugel
Team Takke is op zoek naar collega's. Foto: Frank Vinkenvleugel

Van fietsenmaker tot fietstechnicus!

Economie

DINXPERLO - Op woensdagavond 18 mei van 19.00 tot 21.00 uur organiseert Harm Takke Tweewielers in de winkel een inloopavond voor iedereen die geïnteresseerd is in het beroep van fietstechnicus. Ook een docent van het ROC RijnIJssel zal aanwezig zijn en kan vragen over de BBL opleiding niveau 2 en niveau 3 beantwoorden.

Door Marijke Verschoor-Boele

Fietstechnicus
Martijn Takke (31), mede eigenaar van het familiebedrijf, vertelt: “We zoeken medewerkers voor de werkplaats en we willen op deze inloopavond laten zien waarom het vak van fietsenmaker zo leuk is. Eigenlijk moeten we spreken van een fietstechnicus want het is niet meer een beetje gezellig klussen aan een fiets. De mobiliteit op de tweewieler neemt toe. Kijk maar naar de grote steden waar steeds meer pakketdiensten op de fiets bezorgen. We zijn een bedrijf met een moderne werkplaats, waarbij elke werkplek een computer heeft voor het uitlezen van de fietsen, voor het maken van facturen en het doen van bestellingen. We maken tegenwoordig veel gebruik van elektronica om fietsen te programmeren. Zo is er ook een app om je fiets te bedienen. En dat zal toch allemaal geïnstalleerd moeten worden. Een paar keer per jaar hebben we dan ook bijscholing door onze leveranciers.”

Wat maakt werken bij Harm Takke Tweewielers leuk?
‘We zijn een familiebedrijf, al 30 jaar oud, hebben 22 mensen in dienst en weinig verloop. Dat geeft wel aan dat mensen het fijn vinden om hier te werken. De sfeer is prettig en dat vinden we ook belangrijk. We proberen een bedrijf te zijn waar alles mogelijk is, voor de klant én voor de medewerker. Bij het verdelen van werk houden we als het kan ook rekening met de interesse van de medewerker”, vervolgt Martijn met enige trots, “Daarnaast willen we onze klanten fietsplezier geven en hebben we overal een oplossing voor.”

Van babyzitje tot rollator of scootmobiel
Kinderfiets, omafiets, electrische fiets, racefiets, duofiets, rollator of scootmobiel, nieuw of tweedehands, Harm Takke levert het. “Dit maakt het werken in ons bedrijf ook zo leuk. Het is gevarieerd en het vraagt ook een stukje creativiteit. Trouwens wie kan in de baas zijn tijd een stukje gaan fietsen?” lacht Martijn, “Bij ons kan dat. Je moet de fiets toch testen voor hij weer naar de klant gaat.”

Wat biedt Harm Takke Tweewielers?
“We hebben plaats voor leerling monteurs BBL-niveau 2 of niveau 3. De complete opleiding wordt betaald. Je werkt vier dagen en gaat één dag per week naar school en ook die dag naar school wordt betaald. De opleiding voor niveau 2 duurt twee jaar en niveau 3 is een jaar langer. Ben je klaar met de opleidingen en je bevalt goed dan kun je blijven. Het is mogelijk om vanaf 16 jaar te starten. Daarnaast hebben we ook plaats voor all round monteurs en monteurs afmontage nieuwe fietsen.” zegt Martijn, “Natuurlijk kunnen mensen die willen omscholen ook bij ons terecht. Kom op 18 mei kennismaken met ons team. Je kunt informatie krijgen over ons vak, de opleiding of gewoon even rondkijken of het je wat lijkt om bij ons te komen werken. Als je twijfelt, geen punt, je kunt ook een paar proefdagen met ons komen meelopen. Trouwens: óók vrouwen kunnen het fietsenvak leren! Wij willen graag aan iedereen laten zien waarom ons vak zo leuk is!”

Harm Takke Tweewielers is gevestigd aan de Weversstraat 4 in Dinxperlo. Belangstellenden zijn van harte welkom op 18 mei van 19.00 tot 21.00 uur. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band