Jeroen Bluiminck (Bribus) en Dianne Sloetjes (Beursvloer).. Foto: Kristel te Bokkel

Jeroen Bluiminck (Bribus) en Dianne Sloetjes (Beursvloer).. Foto: Kristel te Bokkel

Kristel te Bokkel

Aaltense Uitdaging te gast bij Bribus

Economie

AALTEN/DINXPERLO - Er is een nieuwe datum voor de beursvloer van de Aaltense Uitdaging. 21 september vanaf 18.30 uur is Bribus gastheer van het jaarlijks terugkerende evenement. Aanmelden voor deze avond kan nog altijd.

In de sfeervolle showroom van het Dinxperlose bedrijf gaan bedrijven en verenigingen met elkaar in gesprek om tot een mooie match te komen op het gebied van materialen, mankracht of kennis. De Aaltense uitdaging geeft hiermee lokale bedrijven en verenigingen de kans om, met een gesloten beurs, een vraagstuk op te lossen. Geen onbekend terrein voor de Aaltense Uitdaging.
Dianne Sloetjes, organisator: “Partijen bij elkaar brengen doen we eigenlijk het hele jaar door, maar op de beursvloer gaan de verenigingen en bedrijven echt met elkaar in gesprek. Er ontstaan daardoor vaak ook spontane vraagstukken of matches.”
Voorgaande edities waren succesvol. “De vorige keer hebben we 58 matches kunnen maken met een maatschappelijke waarde van 27.620 euro. Als we daar dit jaar weer in de buurt komen, zou ik heel trots zijn,” aldus Sloetjes.

Bribus gastheer
Jeroen Bluiminck, Bribus: “Al een tijd zijn we vriend van de uitdaging. En het is ook mooi dat het in Dinxperlo is, onderdeel van de gemeente Aalten.”

Gastspreker
Gastspreker voor de avond is Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur betaald voetbal bij De Graafschap. Sloetjes: “Hij is bekend met het principe van de Aaltense Uitdaging, via de Doetinchemse.” Tijdens de beursvloer zal hij vertellen over maatschappelijk betrokken ondernemen en hoe hier bij De Graafschap BV invulling aan wordt gegeven.

Aaltens Compliment
21 september is ook het startschot voor het Aaltens Compliment. Een MBO-award voor de lokale ondernemer. Op de website van de Aaltense Uitdaging kan een bedrijf aangemeld worden waarvan men vindt dat deze iets extra’s heeft gedaan op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Sloetjes: “Dit is nieuw dit jaar en wordt ook gedragen door de gemeente. We willen dit jaarlijks laten terugkeren.”

Aanmelden voor de beursvloer kan ook via de website van de Aaltense Uitdaging. Succesvolle matches zijn er in alle soorten en maten. “Het is voor zowel grote als kleine verenigingen. Van groot tot kleine matches, van spullen tot kennis.” aldus Sloetjes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band