Afbeelding

FOTO’S: Half miljoen voor Dinxperloër: ‘Dit is zo onvoorstelbaar!’

Economie

DINXPERLO - Zondagavond reed volkomen onverwacht het busje van de postcodeloterij de Hagen in Dinxperlo in. Terwijl de uitzending van Miljoenenjacht nog volop bezig was bleek de, op dat moment nog niets vermoedende, thuiswinnaar in Dinxperlo op de Hagen te wonen. 

Door Daniëlle Jolink 

Rond half tien ‘s avonds belt Winston Gerschtanowitz aan bij de familie Scheers en overhandigt hen een cheque met daarop het fantastische bedrag van 488.000 euro. Wanneer hij naar buiten komt lopen met de koffer met daarin het bedrag geschreven, zijn de emoties zichtbaar op zijn gezicht af te lezen. “Dit is zo onvoorstelbaar en had ik echt totaal niet verwacht”, aldus meneer Scheers. “Ik was vooral heel trots op de winnares in de studio, zij speelde het fantastisch. En terwijl we aan het kijken zijn, zien we ineens heel veel licht verschijnen bij ons huis en wordt er op de deur geklopt, echt ongelooflijk.”
Op de vraag wat ze met het geld gaan doen, antwoordt hij dat dat hij nog geen idee heeft, het moet eerst allemaal nog landen.
Blijdschap heerst er niet alleen bij meneer Scheers maar tevens bij de buurtgenoten die ook de gelukkige bezitters van een lot zijn. Terwijl zij één voor één uit hun huizen gehaald worden door de medewerkers van de postcodeloterij, wordt het in de straat steeds drukker met mensen die opgewonden door elkaar heen praten.
Tonny Wienholts is één van de gelukkige winnaars. “Ik ben enorm blij verrast en heel benieuwd wat het bedrag is”, zegt hij terwijl hij de dichte envelop in zijn hand vastgeklemd houdt.
Winnaar Patrick Koenders straalt ook van oor tot oor en zegt: “Het is nog even spannend wat het bedrag is, maar ik ga er in elk geval lekker van op vakantie.”
Een beetje verscholen achter de grote groep mensen staat Jeltse Demming, die nog bij zijn ouders thuis woont en de trotse bezitter is van twee loten, ook die van zijn ouders die op vakantie zijn.
Wanneer alle straatwinnaars zich verzameld hebben, mogen ze tegelijk hun cheque uit de envelop halen. Per lot is er een bedrag van 12.200 euro gewonnen. Een bedrag dat voor veel blijdschap en luid gejoel zorgt bij de winnaars.
Ook Beppy Hengeveld heeft zo’n cheque in haar handen. “Dit is echt een geweldige verrassing”, aldus Beppy, “zo leuk om als buurt samen te delen.”
Naast blije winnaars wonen er op de Hagen ook pechvogels. Zo heeft één van de buren net twee maanden geleden het lidmaatschap opgezegd. “We waren vijftien jaar lid en hadden nog nooit echt wat gewonnen. We dachten dat ze hier in Dinxperlo toch niet zouden komen en besloten om ons lidmaatschap op te zeggen. Tja.. Achteraf gezien balen, maar voor de winnaars zijn we evengoed blij.”
En naast hier en daar een stiekeme teleurstelling bij de mensen die geen lot hebben, heerst er over het algemeen in de hele straat blijdschap en blijft het nog een geruime tijd onrustig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band