De geslaagden. Foto: PR
De geslaagden. Foto: PR

Winkeliers uit Dinxperlo nu ook gediplomeerd ondernemer

Economie

DINXPERLO - De deelnemers uit Oude IJsselstreek en Aalten zijn geslaagd voor de opleiding Toekomstbestendig Retailmanagement en Leiderschap van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Wethouder Ben Hiddinga die donderdagavond namens beide gemeenten de cursisten feliciteerde benoemde vooral de rol die ondernemers hebben bij het aantrekkelijk houden van onze winkelstraten. Zij hebben immers geleerd om niet alleen hun eigen winkel klaar te maken voor de toekomst maar juist ook om de samenwerking te zoeken om met de collega centrumondernemers een aantrekkelijk gebied te houden.

Het winkelend publiek komen slechts zelden voor één winkel; het gaat steeds meer om een aangenaam verblijf in het centrum waar horeca, de warenmarkt, groen en voldoende mooie winkels te vinden zijn. Als winkelier draag je daar in belangrijke mate aan bij.
HAN directeur Raoul van Etten roemde de inzet van de cursisten die naast hun bedrijf, gezin en familie ook tijd hebben vrijgemaakt om in de avonduren gedurende zes maanden de opleiding te volgen. Waar mee hij ook een verwijzing maakt naar het verschil van hoe het bijvoorbeeld gaat bij medewerkers van de HAN. Daar is studeren in de tijd van ‘de baas’ de normaalste zaak, dat kan allemaal overdag en de kosten worden vergoed. Hoe anders is het voor de deze ondernemers die een aanslag hebben gedaan op hun schaarse vrije tijd.
Docenten Dick Bos en Peter Boschman stonden stil bij de ontwikkelingen die de ondernemers tijdens de studie hebben laten zien. Vooral de gemaakte keuzes en daaruit voortkomende acties binnen de bedrijfsvoering verdienen veel lof. Veranderingen doorvoeren is nooit eenvoudig maar worden nu wel getoetst en gevoed dankzij de nieuwe inzichten die men tijdens de opleiding en de intervisie met de medecursisten heeft gekregen.
De gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek hebben er samen met de regio Achterhoek voor gezorgd dat de kosten voor de deelnemers beperkt blijven. Binnenkort start er weer een traject in Berkelland / Oost Gelre en later mogelijk ook in Winterswijk ; hier kunnen weer ondernemers uit onze streek zich voor aanmelden informatie bij Hans Wennekes dorpsmanager (info@hanswennekes.nl).
Op de afbeelding herkennen we onze lokale helden: Femke Jansen van Dierenwinkel Fem & Dier, Evelien te Grotenhuis-Prinzen van Lingeriezaak Blossom by Eve, Kristel Hengeveld van Kris# Interieuradvies & Conceptstore en van handwerkwinkel Studio Sier, Maureen Meinen.
Niet op de foto zichtbaar zijn Heino Elburg van Baron Computers en Elles Houthuijzen en Peter Masselink van Luck café. Zij zijn allemaal te vinden in het centrum van Dinxperlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band