Voormalig pand van Knobo. Foto: PR
Voormalig pand van Knobo. Foto: PR

Oud Knobo kantoor houdt open huis

Economie

DINXPERLO - Wellicht is het menig Dinxperloër al opgevallen dat er volop gewerkt werd aan en in het voormalige ‘Knobo-kantoor’ op de hoek Industriestraat 8/Meniststraat te Dinxperlo. Nog niet zo lang geleden was het pand nog in het ‘nieuws’, helaas nog niet op een positieve wijze. De burgermeester  van Aalten fietste door de gemeente en daarbij werden bijzondere plekken of gebouwen nog een keer belicht. Dit verhaal werd geplaatst in een regionale krant. Daarbij nog een keer aangegeven dat ruim twee jaar geleden het pand gebruikt werd voor het telen van geestverruimende plantjes. Vanzelfsprekend is deze wijze van ‘tuinieren’ onacceptabel. Helaas werd verzuimd te vermelden dat het pand door de nieuwe eigenaar weer geheel gemoderniseerd en gerestyled werd tot een fraai gebouw.

De nieuwe eigenaar wil nu graag aan de inwoners van Dinxperlo en met name de oud-werknemers van de KNOBO het fraaie resultaat laten zien. Daarom is er vrijdag 29 september tussen 17.00 uur en 19.00 uur de gelegenheid om het gebouw ook van de binnenzijde te bewonderen.
Er is een kleine expositie van foto’s van vroeger en heel vroeger hoe het gebouw er toen uitzag en tevens van oud-werknemers. Ook zal het ‘Knobo-lied’, gemaakt voor het 50-jarig jubileum in 1996, (misschien tot vervelends toe) te horen zijn.
De expositie van de foto’s is niet bedoeld als levensverhaal van de KNOBO, maar een prikkel om oude herinneringen naar boven te halen. Uiteindelijk was de KNOBO met al haar thuiswerkers in en om Dinxperlo een begrip. Daarom zijn ook met name oud-werknemers van harte uitgenodigd.
Mochten mensen nog oude foto’s of attributen hebben van de KNOBO dan is er nog gelegenheid om contact op te nemen zodat deze nog aan de expositie kunnen worden toegevoegd. Met name is de organisatie benieuwd of de plaquette van de Levensboom met knopen, welk een plaats in de hal heeft gehad, nog bij iemand aan de muur hangt.
Heeft iemand nog foto’s om te exposeren dan kan men contact opnemen met John Bakker, Smitskamplaan 14 Dinxperlo; dit persoonlijk of per mail (John@Rijnlandhaven.nl) of telefonisch (06-53177900). Hij en zijn echtgenoot Ada zorgen die middag ook voor koffie of thee samen met wel heel ‘speciale cake’...

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band