De Heide Smid heeft, behalve in Halle, ook vestigingen in Duiven en Rietmolen. Foto: PR
De Heide Smid heeft, behalve in Halle, ook vestigingen in Duiven en Rietmolen. Foto: PR

Het geheim van De Heide Smid onthuld tijdens Open Dagen

Economie

HALLE – Als leerling in een smederij in Varsseveld ontstond bij de opa van Bert Wisselink al snel de gedachte om zich zelfstandig als smid te vestigen. Zijn blik viel op de ontginning van heidegrond in het nabijgelegen Halle-Heide, waar hij in 1936 zijn eigen smederij opende onder de toepasselijke naam ‘De Heide Smid’. Inmiddels telt het bedrijf drie vestigingen en heeft het een uitstekende reputatie opgebouwd waar het de levering van kachels, haarden en tuinmachines (Halle) betreft.

Door Rob Weeber

De kracht van het bedrijf is het hechte team. Met vijftig medewerkers en twee directieleden, directeur-eigenaar Bert Wisselink en directeur Eddy Rensing, vormt De Heide Smid een platte organisatie waar waargemaakt wordt wat men belooft. “We zijn van aanpakken. Niet kletsen, maar doen. Daarmee zijn we groot geworden en hebben we een goede reputatie opgebouwd”, weet Bert Wisselink.

Moderne houtkachels
Het lijkt uitgesloten dat iemand die op zoek is naar een haard of kachel bij de Heide Smid niet vindt waarnaar hij op zoek is. Het assortiment is zeer breed en diep en bovendien uit voorraad leverbaar. Nieuwe ontwikkelingen gaan ook de wereld van kachels en haarden niet voorbij. “De elektronische regeling is een mooi voorbeeld van de doorontwikkeling van de houtkachel“, legt Eddy Rensing uit.

“Niet iedereen heeft een rookkanaal en dan is de elektrische haard of bio-ethanol haard een uitkomst. De nieuwste elektrische haarden hebben een zeer realistisch en levensecht vuurbeeld. De haard kan bovendien via een app bediend worden en naar wens ook als bijverwarming dienen.” De bio-ethanolhaard vereist geen rookkanaal en bieden toch een levensecht vuur. Mits goed geventileerd, is iedere ruimte geschikt voor een bio-ethanolhaard.

Geen gasaansluiting 
Voor nieuwbouw en gedeeltelijk bestaande bouw geldt dat er geen gasaansluiting meer is. Wie toch sfeer- en/of bijverwarming zoekt, kan bij De Heide Smid terecht voor diverse type haarden. Bijvoorbeeld de gashaard die wordt gevoed door propaan met een propaangasopslag. Een ander type haard om sfeer en warmte mee te creëren is de pelletkachel. Deze vereist wel een rookkanaal, maar biedt echt vuur en een fijne warmte.

Wildenborg
Aansprekende showrooms, kwaliteit, kennis van zaken, snelle levertijden en een eigen servicedienst zijn voor Wisselink en Rensing belangrijke voorwaarden om de klant geheel te kunnen ontzorgen. Niet voor niets namen ze in 2022 het Rietmolense bedrijf Wildenborg over. Net als Opa Wisselink begon Hendrik Wildenborg een smederij. Kleinzoon Eddy ging in 1986 over tot de verkoop en installatie van kachels en legde zo het fundament voor het huidige bedrijf. Beide bedrijven hebben dezelfde genen en visie op de wereld van kachels en haarden.

De Heide Smid en Wildenborg houden Open Dagen op zaterdag 7 en zondag 8 oktober, op de locaties in Halle, Duiven en Rietmolen (Wildenborg). Voor meer informatie over het bedrijf De Heide Smid kan men terecht op de websites van De Heidesmid en Wildenborg.

www.heidesmid.nl

www.wildenborghaarden.nl

Achterhoek Nieuws · Heidesmid Mixed V3

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band