Vlnr Henk Jan Freriks (marktmanager), Ronnie (Broekie's bloemen) en Monique (Sjoe en zo). Niet aanwezig: Niek Broom (dierbenodigdheden) en Jeanette (snoepmarkt.nl). Foto: Frank Vinkenvleugel
Vlnr Henk Jan Freriks (marktmanager), Ronnie (Broekie's bloemen) en Monique (Sjoe en zo). Niet aanwezig: Niek Broom (dierbenodigdheden) en Jeanette (snoepmarkt.nl). Foto: Frank Vinkenvleugel

60-jarig jubileum voor markt Dinxperlo

Economie

DINXPERLO - Op 4 oktober bestaat de Dinxperlose weekmarkt 60 jaar en dat gaat uiteraard gevierd worden. Omdat 4 oktober niet op een vrijdag valt, zullen de feestelijke activiteiten plaatsvinden op vrijdag 6 oktober van 12.00 tot 19.00 uur.

Door Waltraud Wensink

Al sinds 1963 heeft Dinxperlo een markt, die door de jaren heen is uitgegroeid tot een zeer populaire markt voor zowel de Dinxperloërs, Duitsers maar ook klanten van buiten de regio. In 2016 is de markt geprivatiseerd en in 2018 kreeg de markt zelfs de titel van beste (middel grote) markt van Nederland en die titel dragen ze nog steeds aangezien er nog geen nieuwe verkiezingen geweest zijn.
Het bestuur van de markt in Dinxperlo doet er zijn best voor om de markt levendig te houden en Henk Jan Freriks (marktmanager) maakt zich daar samen met alle marktondernemers hard voor.

Het is ook heel wat, dat je al zestig jaar mensen weet te bewegen om naar de Dinxperlose markt te komen. De markt op vrijdag is niet meer weg te denken en zorgt altijd weer voor de nodige reuring in ons dorp. De laatste jaren zien we dat er veel gebeurd is en dat er steeds weer opnieuw wordt gekeken wat ze kunnen doen om de markt aantrekkelijk te houden.
Henk Jan: ”De markt is een belangrijk onderdeel voor de economie van Dinxperlo. We hebben rare tijden gehad en we gaan vast ook nog rare tijden tegemoet, maar als we als markt, ondernemers en horeca de handen ineenslaan en samenwerken, kunnen we een hele mooie markt en een bloeiend centrum blijven behouden. De verbouwing van het Prins Clausplein is in gang gezet en dat zal de nodige aanpassingen van ons vergen. We splitsen de markt dan deels op. Het zal een tijdje behelpen zijn, maar we krijgen er een prachtig centrum voor terug. Dat de markt is meegenomen in de centrumvisie vind ik erg belangrijk want dat is een teken dat we ook serieus genomen worden.”

Dinxperlo heeft zich door de jaren heen steeds meer op de kaart gezet en dat heeft grotendeels te maken met de weekmarkt, die ontzettend veel bezoekers trekt, maar ook door alle grensoverschrijdende activiteiten en landelijke bekendheid die wordt geschonken aan Dinxperlo aan de grens. ”Het maakt de mensen nieuwsgierig als ze telkens weer over Dinxperlo lezen of dingen te zien krijgen in de media. We proberen de markt ook op de sociale media te promoten en het samenwerken met anderen legt ons daarbij bepaald geen windeieren. Die samenwerking met alle partijen, centrumondernemers, horeca en markt wil ik als marktmanager echt benadrukken, die is van groot belang. Geef mensen een ‘beleving’, laat ze ervaren dat Dinxperlo een leuk dorp is waar je graag wilt zijn en waar ook telkens wat gebeurt. Er worden steeds opnieuw stappen gezet om dichter tot elkaar te komen en dat is een positieve ontwikkeling. Samen met anderen, want alleen ben je niets”, aldus Henk Jan.

Verjaardagsfeestje
Omdat het 60-jarig bestaan een verjaardagsfeestje van de markt is, wordt het ook op eigen terrein gevierd en wel op de vrijdag tijdens de weekmarkt. De activiteitencommissie bestaande uit Ronny van Broekie’s Bloemen, Jeanette van de Snoepmarkt, Monique van ‘Sjoe en Zo’ en Niek van Broon Dierbenodigdheden denken er samen met Henk Jan een prachtig en feestelijk programma van gemaakt te hebben.
Henk Jan: “De burgemeester en wethouder komen om 12.00 uur de markt bezoeken en er zullen over de hele markt verspreid leuke activiteiten zijn. Er is een Ganzenparade, de Plaggenmeiers komen langs, er is een rad van fortuin, het matrozenkoor uit Apeldoorn zal mooie zeemansliederen ten gehore brengen, er staat een draaimolen en we mogen genieten van ballonnenclown Pelle die de mooiste creaties weet te maken van ballonnen. Daarnaast zal Dinxper FM een marathon uitzending maken van 8.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond en die uitzending is live te beluisteren via www.dinxperfm.nl Ze nemen ons mee in een hele dag ‘markt’ van opbouw tot aan het afbreken van de markt en alles wat daar tussenin gebeurt. Wij hopen op deze feestelijke dag op mooi weer en dat er veel bezoekers naar de markt komen om dit 60-jarige jubileum met ons te vieren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant