Foto: pr

Ingezonden brief: Teleurgesteld in Stichting Art Aalten

  Ingezonden

Met grote verontwaardiging hebben wij vernomen dat Stichting Art Aalten, Platform Beeldende Kunst Aalten/Bredevoort/Dinxperlo aan Herman Testerink in een zeer onpersoonlijke brief heeft laten weten, dat zijn werk niet voldoet aan de gestelde criteria en dat hij niet is opgenomen in de SeptemberKunstroute.

Uit de brief: "Het ballotagepanel, bestaande uit acht onafhankelijke deskundigen, heeft uw inzending(en) onder meer beoordeeld op basis van beeldend vermogen, originaliteit, technische vaardigheid een zeggingskracht." Even verder: "Het is niet de bedoeling om u te ontmoedigen, integendeel wij willen u uitdagen om uw vaardigheden te ontwikkelen zodat uw werk de volgende keer aan de bovengenoemde criteria voldoet."

De staat van dienst van Testerink staat in schril contrast tot het niet onderbouwde verdict van deze balloteurs. Een aantal malen werd hij als eerste en tweede beoordeeld door de deskundige jury van De Gelderlander Kunstprijs, met ruim 300 inzendingen. Daarnaast won hij er diverse malen de publieksprijs en behoorde regelmatig bij de 10 genomineerden. Kortom zijn werk werd alom gewaardeerd, zowel door kenners als bezoekers.

Herman was vanaf het begin zeer betrokken bij dit evenement, zijn gastenboek getuigt van de grote waardering voor zijn werk en zijn enthousiaste inzet. Hij kon als geen ander de Achterhoekse gastvrijheid en gezelligheid neerzetten, met broodjes (van bakkerij Van den Dobbelsteen) uit zijn eigen authentieke bakoven, een onderdeel van de kunstwerken in zijn achtertuin.

Septemberkunst - voor elk wat wils. Laagdrempelig en voor een breed publiek toegankelijk. Door de opstelling van de toelatingsdeskundigen in dit geval lijkt dit een mindere prioriteit te hebben en op den duur verloren te gaan. Eeuwig zonde en eerlijk gezegd schandalig. Wij zijn enorm teleurgesteld in Stichting Art Aalten!

Wilma Kempink, Ada Vaags en Karin Braad-Kiel

Meer berichten