Rutger Pape (links) met de initiatiefnemers en buurtbewoners van de Strohbarg. Foto: Frank Vinkenvleugel
Rutger Pape (links) met de initiatiefnemers en buurtbewoners van de Strohbarg. Foto: Frank Vinkenvleugel Frank Vinkenvleugel

Nieuwe Strohbarg vanHeimatverein Suderwick

Landbouw

SUDERWICK - Bijna precies een jaar nadat de Strohbarg (Hooiberg) in Suderwick aan de Tenbenselweg in brand was gestoken en volledig was verwoest, is er nu een nieuwe gebouwd en neergezet.

Nadat de Heimatverein Suderwick aanvankelijk erg teleurgesteld was over de brandstichting en de bak eigenlijk niet meer wilde laten herbouwen, moedigden vele reacties uit de bevolking - ook uit Dinxperlo - het aan om het nog eens te proberen. Ook werd het idee versterkt dat je moet zwichten voor vandalisme, aldus Johannes Hoven van de Heimatverein.
Dankzij enkele donaties en een subsidie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen uit een programma om het idee van de Heimatverein te promoten, werd de nieuwe Strohbarg gefinancierd.
In dit winterhalfjaar wordt het gebied rond de Strohbarg opnieuw ingericht. De woningbouwvereniging is van plan banken en een tafel neer te zetten. Niet alleen de lokale bevolking maar ook de wandelaars en fietsers die graag gebruik maken van deze verbindingsroute vanaf de Bocholter Aa voor een bezoek aan Dinxperlo en Suderwick via het Nederlands-Duitse ‘Fietsroutennetwerk , kunnen uitrusten en zelfs picknicken. Maar je kunt er ook gewoon genieten van het boerenleven van vroeger of er schuilen als het regent. Het dak zal echter niet meer in hoogte verstelbaar zijn.

Rutger Pape.
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band