Veel demonstranten op de been bij de fakkeltocht tegen coronamaatregelen. Foto: Marco van Lochem
Veel demonstranten op de been bij de fakkeltocht tegen coronamaatregelen. Foto: Marco van Lochem

Grote opkomst bij fakkeltocht in Aalten

Maatschappij

AALTEN - Regen, wind en koude temperaturen weerhield een grote groep mensen er niet van om deel te nemen aan de fakkeltocht in Aalten tegen het coronabeleid. 

Door Marco van Lochem

Gingen vandalen een jaar geleden de straat op om vernielingen aan te brengen onder het mom tegen de coronamaatregelen te zijn, vanavond lieten inwoners van de gemeente Aalten zien dat er ook op een ludieke, maar wel duidelijke wijze, tegen de geldende coronamaatregelen gedemonstreerd kan worden. Nadat vorige week woensdag, 12 januari, zo’n 300 mensen bij de fakkeltocht in Lichtenvoorde waren, was de opkomst in Aalten daaraan gelijk, zo niet groter.

Met fakkels, beukende muziek verzorgd door DJ Wimpie en zeker twintig tractoren werd een route van ruim vijf kilometer afgelegd. Met deze demonstratie willen de deelnemers duidelijk maken dat de coronamaatregelen zoals die nu gelden, moeten verdwijnen. 

Eem enkeling gaf aan niet in corona te geloven, zij vergeleek het met een stevige griep. De organisatie wil vooral voor verbinding zorgen in deze voor velen zware tijden. Horeca, de cultuursector en middenstanders worden hard geraakt en ook veel mensen raken door de huidige situatie in psychische problemen.

Al deze uiteenlopende opvattingen kwamen vanavond allemaal naar voren in de lawaaierige optocht, die ondanks het koude en regenachtige weer, veel mensen op de been bracht.

Trekkers begeleiden de deelnemers aan de fakkeltocht in Aalten. Foto: Marco van Lochem
DJ Wimpie zorgt voor muziek tijdens de fakkeltocht. Foto: Marco van Lochem

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band