Stefan Heinen zoekt alleen nog bestuursleden, dan kan de stichting opgericht worden. Foto: PR
Stefan Heinen zoekt alleen nog bestuursleden, dan kan de stichting opgericht worden. Foto: PR

Bestuursleden gezocht voor stichting ‘Voel Je Vrij Wie Je Bent’

Maatschappij

Bestuursleden gezocht voor
stichting ‘Voel Je Vrij Wie Je Bent’

‘Blijvend aandacht vestigen op pesten en discriminatie’

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - ‘Voel Je Vrij Wie Je Bent’, dat moet de naam worden van de stichting die binnenkort officieel opgericht wordt. Stefan Heinen, van ESHA Drukwerkfaciliteiten, is de initiatiefnemer. Samen met Joyce Dunnewold en Ellis Garstenveld wil hij aandacht voor discriminatie en pesten, in de breedste zin van het woord. 

Voor dat er een handtekening onder de oprichtingsakte geplaatst kan worden, moet Heinen eerst het bestuur compleet hebben. “We zoeken mensen die een bestuursfunctie willen vervullen. Met onze stichting willen we mensen bewust maken en blijvend de aandacht vestigen op pesten en discriminatie”, is de oproep van Heinen.  

“De regenboog vlag staat voor de LHBTI’’s (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen), Black Lives Matter voor anti-zwart racisme. Zo zijn er meerdere groeperingen, die over hun eigen discriminatie of pesterijen praten, maar er is geen algemene groep. Met deze stichting willen we aandacht vragen voor iedereen die last heeft van pesten of discriminatie. 

‘Sponsoring 

voor opstarten

is al rond’


Of je nou drag queen bent, rood haar hebt, of een hazenlip, om maar wat te noemen. Het moet geaccepteerd worden. De gedachte voor deze stichting is niet tot stand gekomen vanuit een specifiek slachtoffer van pesten of discriminatie. Maar ook voor mezelf is het een stuk bewustwording en ik leer er telkens van als ik het onderwerp bespreek, bijvoorbeeld met mijn kinderen.”

Notaris
“De sponsoring voor het opstarten is inmiddels rond. Nu alleen nog bestuursleden en we kunnen naar de notaris. Ik wil het als een merk neerzetten, zodat mensen het overal terug zien en zullen herkennen. We starten in Winterswijk en daarna willen we het uitrollen over het hele land.”

Wie meer wil weten kan contact opnemen met Stefan Heinen: 06-50626242.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band