De organisatie van de Dinxperience quiz Judith Nederlof-Hofs, Esther Nederlof en Dianne Rutgers. Foto: Frank Vinkenvleugel

De organisatie van de Dinxperience quiz Judith Nederlof-Hofs, Esther Nederlof en Dianne Rutgers. Foto: Frank Vinkenvleugel

Een gezellige dorpsquiz voor iedereen

Maatschappij

DINXPERLO - Na de succesvolle ‘DinXperience quiz’ van 2020, nog net vóór alle coronamaatregelen, pakt de organisatie het opnieuw op. Op 18 maart kunnen groepen meedoen aan een gezellige quiz met een diversiteit aan vragen. Dianne Rutgers, Judith Nederlof, Lex Schellevis en Esther Nederlof hebben weer de nodige uurtjes gestoken in deze quiz waaraan iedereen kan meedoen, zelfs mensen die niet uit Dinxperlo komen.   

Door Waltraud Wensink

Het is best kort dag, de coronamaatregelen vallen weg en kort voor knap wordt deze quiz georganiseerd. Het is echter geen probleem voor de organisatoren. Esther: ”We hadden de vragen al grotendeels klaarliggen. De vorige keer kon het niet doorgaan, maar nu gaan we er weer voor.”

’t Kan weer dus d’r an
“Het kan weer, dus dr’an”, meent Dianne, ”Je mag weer meerdere mensen thuis ontvangen en dat komt mooi uit want aan de ‘DinXperience quiz’, zoals we die nog noemen, kun je meedoen met groepjes van minimaal acht tot maximaal twaalf personen. Je mag natuurlijk altijd gebruik maken van meerdere hulplijnen maar de groep zelf moet zich wel aan deze aantallen houden.”

Van de vorige keer weten veel mensen die meegedaan hebben nog wel dat het ontzettend leuk is om een groep op te geven en mee te doen. In diverse woonkamers werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van elkaars kennis. Waar de een veel weet van het een, weet iemand anders weer meer van een ander onderwerp en dat maakt het ook zo mooi.  De groep gaat het samen doen en maakt er onderling ook nog eens een gezellige avond van met de nodige competitie want ieder team wil natuurlijk graag winnen. 

Zelfs mensen uit Aalten kunnen meedoen
Judith: ”De vorige keer was het nog een mix van vragen over Suderwick en Dinxperlo maar nu is het toch wat meer een algemene dorpsquiz, waar misschien een paar vragen over Dinxperlo gaan maar met ook heel veel andere vragen en opdrachten. Zelfs als je uit Aalten komt zou je dus mee kunnen doen.”

Een team dat zich opgeeft kan een vriendengroep, een sportclub, buren of collegae zijn. Ieder team dat zich opgeeft heeft één avond de tijd om allerlei vragen van verschillende categorieën te beantwoorden. Daar zitten vragen tussen die thuis kunnen worden beantwoord maar er zijn ook doe-opdrachten waar deelnemers de deur voor uit moeten. ”Als je niet mee doet dan mis je echt wat”, lacht Dianne, “meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen... We weten van de vorige keer dat teams echt hun best doen om zoveel mogelijk vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en toch voor de eer gaan.” Dianne vervolgt: “Je bent eindelijk weer eens gezellig bij elkaar, kunt een hapje en drankje klaar zetten maar de ervaring leert dat daar amper tijd voor is, zo fanatiek waren de dertien teams die de vorige keer meededen. We zeggen maar zo, als je niet meedoet, kun je er naderhand ook niet over meepraten.” 

De kwaliteiten van een team zijn ‘snelheid, nauwkeurigheid en originaliteit’. Als er een onderwerp tussen de vragen zit waar niemand iets van weet dan kan die worden overgeslagen. Wellicht kan op een andere vraag meer punten worden gescoord. Regels zijn er verder niet, deelnemers mogen alles opzoeken, iedereen vragen of bellen maar wel zelf zorgen voor een goede internetverbinding, laptop en mobiele telefoon. 

Na inschrijving krijgt het team van de organisatie de bijzonderheden te horen die voor die avond nodig is. De organisatie: “Ga op pad en zoek een team bij elkaar waarvan je denkt dat je een hoop diverse kennis in huis hebt en doe mee! Heb je het team bij elkaar en wil je graag meedoen, schrijf je dan in via het inschrijfformulier op de website www.dinxperience.nl/quiz Doe dit vóór 10 maart. De inschrijfkosten zijn 40 euro per team.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band