Pieter Kroesen, de nieuwe bedrijfsleider van Het Blauwe Meer. Foto: Frank Vinkenvleugel
Pieter Kroesen, de nieuwe bedrijfsleider van Het Blauwe Meer. Foto: Frank Vinkenvleugel

Nieuwe bedrijfsleider voor Het Blauwe Meer

Maatschappij

DINXPERLO - met ingang van 1 juli zal Pieter Kroesen het stokje overnemen van Ramon Radstaak als bedrijfsleider van sportcentrum het Blauwe Meer. Hij heeft een goede leermeester gehad en zoals hij zelf zegt: “Ik kan er heel wat van leren en heb eigenlijk weinig te verliezen.”

Door Waltraud Wensink

Pieter is zeker geen onbekend gezicht in Dinxperlo en lijkt energie voor tien te hebben. Het is een vrolijke, spontane verschijning die zeker niet vies is van werken. Velen kennen hem van de markt waar hij een aantal jaren werkt bij ‘Broekie’ s Bloemen’ en werkt hij ook nog bij een bedrijf in Aalten. “Dat is momenteel wel even hard aanpoten”, zegt Pieter. Omdat ik te maken heb met een opzegtermijn draai ik nu even dubbele uren en dat hakt er wel in, maar ik heb het er graag voor over. Vanaf 1 juli hoop ik al mijn energie in mijn nieuwe functie te kunnen stoppen en wil daar volledig voor gaan.”

‘Het is

natuurlijk

een 

prachtige 

kans’

Verrast
Pieter is niet helemaal een onbekende bij Het Blauwe Meer, want hij werkt daar al een aantal jaartjes. Toch kwam het wel als een verrassing dat hij gevraagd werd voor deze volgens hem mooie taak. Pieter: ”Ik weet al wel hoe het een en ander reilt en zeilt hier maar toen Ramon mij vroeg of ik er iets voor voelde om het van hem over te nemen was ik wel verrast. In het begin had ik lichte twijfel. Kan ik dit wel, ik ben pas 21 en het is wel een hele verantwoording. Er zijn gesprekken gevoerd en men heeft er vertrouwen in dat ik het kan. Het is natuurlijk een prachtige kans die ik krijg, want zeg nu zelf, wie krijgt zoiets moois aangeboden. Dus ik heb toegezegd en ga ‘dit schip besturen’. We gaan zien of het me gaat lukken, ik heb weinig te verliezen, en kan er heel wat leren.”

Ware gastheer
Een aantal competenties die voor deze functie nodig is bezit hij al van nature. Als iemand binnen komt toont hij zich een ware gastheer en wordt de bezoeker vriendelijk en gastvrij door Pieter ontvangen. Hij is een gemakkelijke prater waar absoluut geen stiltes hoeven te vallen. Zijn gezicht is een mengeling van zijn beide ouders bij wie vriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Heeft hij dan geen ambities in de zaak van zijn vader?

Pieter: ”Het zit me wel in de genen. Mijn vader heeft een super mooie zaak opgebouwd waar kwaliteit van producten en klantvriendelijkheid erg belangrijk zijn. Ik heb geen ambitie om daar nu iets in te gaan doen maar het zou natuurlijk wel zonde zijn dat over een aantal jaren zo’n goedlopende zaak er niet meer zou zijn, dus daar ligt voor de toekomst alles nog open. Ik ga veel mijn eigen gang maar heb wel benoemd bij mijn ouders dat ik deze kans bij Het Blauwe Meer kreeg aangeboden. Mijn ouders staan mij niet in de weg maar hebben wel aangeraden om er goed over na te denken want het heeft voor en nadelen en het is wel een hele verantwoording. Dat zie ik ook wel in. Ik moet voor mezelf de nodige routine in alle taken krijgen, avonden en weekenden werken en er valt nog heel wat te leren. Maar gelukkig heb ik aan Ramon een goede leermeester gehad en bij hem kan ik ook met vragen terecht. Van mijn omgeving krijg ik positieve reacties, ik heb er zin in en wil er voor gaan. Energie heb ik wel, dat zal het probleem niet zijn en deze ervaring neemt ook niemand mij af.”
Pieter moet nog wel aan de bak om een aantal papieren voor deze baan binnen te slepen “Dus ik ben nog druk zat de komende tijd, ik wil er voor de volle 100 procent voor gaan.” De kans is groot dat men de goedlachse Pieter tegenkomt of met hem te maken krijgt als er een feestje moet worden georganiseerd of als er een evenement is bij sportcentrum Het Blauwe Meer. De vriendelijkheid die hij op zijn gasten afschiet is al een gewonnen stap in het eerste contact en met zijn energie en onbevangenheid gaat hij er vast iets moois van maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band