Bruidspaar Klijn Hesselink met burgmeester Anton Stapelkamp. Foto: Cecile Roozenbeek
Bruidspaar Klijn Hesselink met burgmeester Anton Stapelkamp. Foto: Cecile Roozenbeek

Diamanten huwelijk voor Johan en Dini Klijn Hesselink

Maatschappij

AALTEN – Johan en Dini Klijn Hesselink – Bosman zijn op 20 juli 60 jaar getrouwd. Op 2 augustus brengt burgemeester Anton Stapelkamp het diamanten paar een bezoekje. Namens de gemeente Aalten krijgt het paar een boeket bloemen bezorgd.

Johan en Dini, beide 85 jaar, wonen ruim een jaar in complex De Kattenberg, speciaal voor stellen waarvan er één in een beginstadium van dementie zit. Ze zijn heel blij dat ze dit hebben gedaan, nu kunnen de twee fijn bij elkaar blijven wonen. Ze hebben beide zorg en hulp en gaan naar de dagbesteding, beide in aparte groepen. Dit bevalt ook erg goed. Ze vinden het leuk om ’s avonds een potje te rummikubben. Eten doen ze graag bij de Stegemanhof als er geen dagbesteding is. 

Ze zijn beide geboren in Aalten, Dini groeit op in de Holterhoek, Eibergen. Ze hebben elkaar leren kennen op een bruiloft. Na het huwelijk betrekken ze woonruimte naast het ouderlijk huis van Johan. Johan wilde boer worden maar dat is er niet van gekomen. Hij werkt een tijdlang bij een kippenbedrijf in Varsseveld, waar ze ook gaan wonen. Na het overlijden van de vader van Johan besluiten ze terug te gaan naar Dale. 

Dini heeft na de huishoudschool in de huishouding gewerkt. Toen de kinderen kwamen is ze daarmee gestopt. Het stel krijgt vier kinderen, een dochter en drie zoons, waarvan een tweeling. Er zijn vijf kleinkinderen. Het diamanten huwelijksjubileum is gevierd met familie en vrienden bij buurtschapshuis ’t Romienendal in Dale.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band