Links Anne van Voorst, rechts Kim Jansen-Oberink. Foto: Jos Wessels
Links Anne van Voorst, rechts Kim Jansen-Oberink. Foto: Jos Wessels

Start van twee rouwgroepen in Dinxperlo en Aalten

Maatschappij

AALTEN/DINXPERLO - Niemand die rouw zo goed begrijpt als diegenen die het zelf hebben meegemaakt. Vanuit die gedachte start binnenkort zowel in Dinxperlo als in Aalten een rouwgroep voor mensen die een groot persoonlijk verlies hebben geleden. Anne van Voorst en Kim Jansen-Oberink vertellen over dit initiatief.

Door Jos Wessels

Als je een dierbare verliest staat het leven op zijn kop. Veel moet er in de eerste maanden worden geregeld en je leeft in een roes. Maar na een paar maanden neemt het leven ogenschijnlijk voor de buitenwereld weer zijn gewone gang. Terwijl voor jou er nog een open wond is. Contact en spreken met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, kan een grote steun zijn. 

Vanuit die gedachte begon men in 2022 in Dinxperlo een rouwgroep van zes tot acht personen. Eind deze maand start men hier een nieuwe rouwgroep, en nu ook een in Aalten. De rouwgroepen zijn een initiatief van Figulus Welzijn, Willem-Hart voor levensvragen en de Protestantse gemeenten van Dinxperlo en Aalten, daarbij ondersteund door de gemeente Aalten. De rouwgroepen is bedoeld voor iedereen die hier behoefte aan heeft, ongeacht wel of geen kerkelijke achtergrond. 

Dinxperlo
De groep in Dinxperlo wordt geleid door dominee Anne van Voorst en Petra Veerbeek. De bijeenkomsten zijn hier om de drie weken op donderdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur. De data zijn: 26 januari, 16 februari, 9 en 30 maart, 20 april en 11 mei. De plaats is Kerkelijk Centrum, Markt 4.

Aalten
In Aalten worden de bijeenkomsten geleid door Kim Jansen-Oberink en Henri Knol. Hier zijn de bijeenkomsten ook om de drie weken, op maandagmiddag van 15.30 uur tot 17 uur. De data zijn 23 januari, 13 februari, 6 en 27 maart, 17 april en 15 mei. De plaats is het Jongerenhuis, Ludgerstraat 66.

Informatie en contact
Er is een speciale folder gemaakt die verkrijgbaar is bij de huisartsen, bij Figulus, de kerkelijke centra en de gemeente Aalten. Men kan ook rechtstreeks contact opnemen. Voor Dinxperlo via annevanvoorst@hotmail.com of 06-11567509. Voor Aalten via h.knol@szmk.nl of 06-57989349.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant