Bekendmaking van de cheque. Foto: Frank Vinkenvleugel
Bekendmaking van de cheque. Foto: Frank Vinkenvleugel

Con Spirito reikt cheque uit aan Veur Dinxper, Deur Dinxper

Maatschappij

DINXPERLO - Tijdens de Nieuwjaars instuif van Con Spirito werd er zowel teruggeblikt op het afgelopen jaar als met een positieve blik vooruitgekeken naar het nieuwe jaar. Volgens de voorzitter Wim Jansen was 2022 “een mooi maar ook bewogen jaar”. Hij wenst alle aanwezigen een fijn, goed en gezond nieuwjaar.

Door Waltraud Wensink

In de zaal van Old Dutch waren de leden van Con Spirito met hun aanhang meer dan welkom en iedereen wenste elkaar het allerbeste voor het nieuwe jaar. Wim Jansen had een mooie speech voorbereid, maar alvorens daar aan te kunnen beginnen moest eerst een aantal technische zaken rondom de microfoon geregeld worden.
Gelukkig was iedereen in goed gezelschap en had men alle tijd om onder het genot van een hapje en drankje te wachten tot het uiteindelijk zo ver was. Wim: ”Een mooi maar ook bewogen jaar waarin we terugblikken op 2022. We hebben helaas afscheid moeten nemen van vier leden die ons ontvallen zijn omdat ze zijn overleden. We hebben ze herdacht tijdens de uitvaartdienst en bij ons laatste kerstconcert. Dat zijn geen prettige gebeurtenissen en dan zijn er ook nog een aantal leden die vanwege gezondheidsredenen niet meer mee zingen. Dat betreuren de leden van Con Spirito en daar staan we dan ook even bij stil”.

Cheque
Maar gelukkig waren er ook plezierige zaken die Con Spirito bezighielden. Er waren hoogtepunten op het gebied van concerten en samenwerking met andere koren. Mooie momenten die men als koor mocht meemaken en aan het eind van het jaar was daar ook nog het kerstconcert in de Dorpskerk van Dinxperlo.
Het kersconcert was gratis maar er werd wel een oproep gedaan voor een vrijwillige bijdrage dat zou worden besteed aan een goed doel dat zich inzet voor mensen in onze eigen omgeving. Wim: ”Onze keuze is hierbij gevallen op ‘Veur Dinxper, Deur Dinxper’. De dames doen al een aantal jaren ontzettend goed werk in onze nabije omgeving en daarom mag onze penningmeester Henny Sins hun vandaag een cheque overhandigen van maar liefst 861,32 euro.”
De dames van ‘Veur Dinxper, Deur Dinxper’ zijn ontzettend blij met dit bedrag en geven aan dat ze het bedrag tot aan de laatste cent goed zullen gebruiken voor de mensen die het zo hard nodig hebben. Wim: ”Het was best lastig kiezen want er zijn zo veel mooie goede doelen maar we konden er maar één kiezen. De volgender keer kiezen we weer voor een ander doel. Als we zien wat deze dames de afgelopen tijd voor elkaar hebben gekregen en hebben gedaan voor anderen dan kunnen we alleen maar zeggen dat het geld goed terecht komt”.
Je kunt bijna niet meer om ‘Veur Dinxper, Deur Dinxper’ heen. Met een uitstekende PR weten ze de aandacht op zich te vestigen en worden veel doelen gerealiseerd. “Alles voor een ander, want als we het voor onszelf deden, zouden we minder op de voorgrond treden”, geeft Brigitte Rougoor aan.

Entrepot Con Spirito
Wim: ”Maar er is meer, we worden sinds 2021 hartelijk ontvangen bij Old Dutch en hebben geïnvesteerd in een ruimte waar we onze muziek en kleding konden bergen. Met behulp van enthousiaste vrijwilligers uit ons koor is deze ruimte opgeknapt. Diverse mensen hebben gehoor gegeven aan onze oproep een naam te bedenken en die naam maken we vandaag wereldkundig.”
Joost Boersma komt de eer toe om de nieuwe naam op het bord te onthullen namelijk ‘Het Entrepot’ (in het kort samengevat: Het is een Frans woord en staat voor een afgesloten opslagplaats, soms onder toezicht van douane, dat past volgens het bestuur prima bij ons ‘komiezendorp Dinxperlo’.) Het wordt uitgesproken als ‘entrepo’, en harmonieert met Con Spirito.

Bedankje
Verder worden de dames van de kledingcommissie (nieuwe outfit) maar ook andere commissieleden van Con Spirito bedankt, evenals iedereen die zich op welke wijze dan ook zich heeft ingezet in het jaar 2022.
Je moet al snel bang zijn dat je iemand onbedoeld vergeet te noemen. Een speciaal woord van dank aan Ben Simmes (dirigent), Jonneke Gerritsen van Old Dutch en pianist Julian. De inzet van alle mensen staan borg voor een goedlopende vereniging en dat waardeert Con Spirito enorm. Wim: “2023 ligt nu voor ons en we moeten afwachten wat dat voor ons in petto heeft. We hopen in ieder geval iedereen op de dinsdagavonden te mogen begroeten in goede gezondheid zodat we gezamenlijk onze hobby, het zingen bij Con Spirito nog een lange tijd mogen voortzetten. Voor iedereen een heel fijn, een goed en gezond 2023.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant