Hulp bij belastingaangifte. Foto: PR
Hulp bij belastingaangifte. Foto: PR

De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Maatschappij

AALTEN - In maart en april organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort het belastingspreekuur. Tijdens dit spreekuur kan iedereen die daar behoefte aan heeft, in de bibliotheek terecht voor gratis ondersteuning bij de digitale aangifte.

Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Voor iedereen die hier wel wat hulp bij kan gebruiken op de computer, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort het belastingspreekuur. Tijdens dit spreekuur is er een belastingadviseur aanwezig om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden bij het zelfstandig doen van de aangifte. Deze adviseur is tussen 10.00 en 12.00 uur op dinsdag 28 maart in de Bibliotheek Dinxperlo en op woensdag 29 maart in de Bibliotheek Aalten. Op dinsdag 4 april is hij tussen 14.00 en 16.00 uur in de Bibliotheek Dinxperlo en op woensdag 5 april in de Bibliotheek Aalten.

Aanmelding
Gebruik maken van het spreekuur is gratis en voor iedereen, lid of geen lid van de Bibliotheek. Om teleurstelling te voorkomen is het wel raadzaam om van tevoren een plekje te reserveren. Dit kan via de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl of door te bellen naar het Servicebureau op 088-0062929. Wanneer de gewenste plekken al volgeboekt zijn, is er een wachtlijst beschikbaar voor een mogelijk extra spreekuur. Indien de aanmelding voor het spreekuur gelukt is, is het van belang om de relevante jaarstukken en een werkend DigiD met wachtwoord mee te nemen naar de afspraak. Sinds 1 oktober 2022 is het bij de Belastingdienst alleen nog mogelijk om in te loggen met de DigiD app of met een sms-controle. Vergeet dus ook de smartphone niet!

Informatiepunt Digitale Overheid
Eenvoudige vragen over de digitale belastingaangifte of andere vragen over de digitale overheid, kunnen ook beantwoord worden door een bibliotheekmedewerker bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Zij kan tevens helpen bij het aanmaken van een DigiD of het opnieuw instellen van een wachtwoord. Het Informatiepunt Digitale Overheid is in iedere vestiging van de Bibliotheek Achterhoekse Poort te vinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band